Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Polgármesterjelöltek

| Munkatársunktól | Városi hírek

Az október 13-i önkormányzati választáson három polgármesterjelölt méretteti meg magát. A Soproni Téma a korábbi gyakorlatnak megfelelően arra kérte a jelölteket, hogy röviden mutassák be programjukat. A lehetőséggel – abc sorrendben – dr. Farkas Ciprián és dr. Varga Norbert élt.

Dr. Farkas Ciprián -  Fidesz–KDNP 

Az egyik alapvető feladatomnak tekintem a Modern Városok Program soproni fejlesztéseinek sikeres befejezését. A közlekedés rendjét szakértőkkel vizsgáltatjuk felül, míg a parkolási gondok enyhítésére már kész terveink vannak. Az Árpád utcai parkolóház új kiviteli tervei elkészültek, versenyeztetéssel keressük a kivitelezőt.

A Sopron Plazánál az ingázók számára egy P+R parkolót építünk. Hamarosan átadjuk az aranyhegyi lakópark 9400 négyzetméteres parkolóját is. Kiemelt feladat lesz a jövőben is a közintézmények – bölcsődék, óvodák, iskolák, sportlétesítmények, az utak és járdák felújítása, karbantartása. Fontosnak tartom, hogy a városnak korszerű, környezetkímélő buszparkja legyen, és hogy a vasútállomás közelébe telepítsük az autóbusz-pályaudvart.

Az M85-ös autóút kiépítése, valamint az új ipari–logisztikai központ a vasúttal nagy fejlődési lehetőséget jelent Sopronnak. Jó lenne minél előbb egy új termelői piacot is kialakítani. 


Dr. Varga Norbert   - Független

Sopronban születtem, ahogy feleségem és két gyermekem is, itt végeztem középiskolai tanulmányaimat, majd tanári és hittudományi, illetve politológusi végzettséget szereztem. Közgazdaságtudományokból doktoráltam Sopronban, s itt dolgozom egyetemi docensként. Sopron egyre nehezebben élhető, az országon belüli migráció célpontja vagyunk. Tízezrek jönnek ide a jobb élet reményében, de a jogszabályi kötelezettségek ellenére kevesen rendelkeznek bejelentett soproni lakcímmel. Ettől lesz rejtett ez a migrációs folyamat. Ez a probléma komoly bevételiforrás-kiesést okoz városunknak. Hasonlóan komoly probléma, hogy ma nem itt, Sopronban, hanem Budapesten születnek a várost érintő döntések. A város mindennapjai, a Fertő tó, az uszoda fejlesztése nem történhet a soproniak feje felett. Ne budapesti érdekek mentén vezessék Sopront! Ha azt szeretné, hogy ez ne folytatódjék tovább, október 13-án szavazzon rám! Legyen Sopron élhető, okos (digitalizált), zöld város! Programom részletes pontjait megtalálhatják facebook-oldalamon. 


Kapcsolódó cikkek

Kutyák pórázon?!

Kutyák pórázon?!

2024. 04. 17.

Több kérdés is érkezett olvasóinktól a városi kutyasétáltatással kapcsolatban – ezeknek jártunk utána.