Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
„Otthonra” találtak

84–175 négyzetméteres műhelyegységeket alakítottak ki

„Otthonra” találtak

| Huszár Judit | Városi hírek

Igényes környezet, jó megközelíthetőség, kedvező ár – ezekkel indokolták az általunk megkérdezett cégek képviselői, hogy miért választották székhelyüknek a soproni inkubátorházat. Az új épületegyüttesben már öt kkv. „otthonra” talált.

Egyre több autó sorakozik a parkolókban, reggel már kezdődik a nyüzsgés a soproni inkubátorháznál. Mint arról lapunkban is beszámoltunk (Újabb mérföldkő Sopron életében, Soproni Téma, 2023.október 25.), a közelmúltban adták át hivatalosan is az Innovációs és Technológiai Centrum területén lévő épületegyüttest. A 2500 négyzetméteres alapterületen 16 műhely és 13 iroda is helyet kapott.

– Körülbelül egy éve hoztuk létre a Fire Safety Plans Kft.-t, és két hónapja költöztünk az inkubátorházba – mesélte a helyszínen Árva-Fekete Zsanett, a cég irodavezetője. – Prémium tűzvédelmi eszközöket forgalmazunk, ezeket az itt bérelt műhelyekben be is mutatjuk az ügyfeleinknek. Fontos szempont volt, hogy igényes legyen a környezet, elférjenek a berendezések, autók. Természetesen a könnyű megközelíthetőség is nagyon lényeges, valamint az, hogy a partnereink az inkubátorház előtt tudnak parkolni. Eddig nagyon pozitívak a tapasztalataink.


Árva-Fekete Zsanett szerint fontos a könnyű megközelíthetőség és az igényes környezet. 

– Családi vállalkozás a miénk, édesapámmal alapítottuk – folytatta Babos Daniel, a BaDa Hús Kft. egyik tulajdonosa. – Mi a nyár elején költöztünk ide. Nagyon fontos volt nekünk, hogy közvetlenül az M85-ösről megközelíthető az inkubátorház, így korán ideérnek a szállítóink. Elsősorban húskészítményeket forgalmazunk, ezek mind vákuumcsomagolt, esetenként gyorsfagyasztott termékek. Mivel élelmiszerről van szó, nekünk is szempont volt az igényes a környezet. Szerencsére itt kedvezőek a bérleti díjak is.

Babos Danielék cége nyáron költözött az inkubátorházba, elégedett a helyszínnel.Fotók: Filep István

Az inkubátorházban jelenleg 4 iroda és hat műhely foglalt, de folyamatosan érkeznek az újabb pályázatok, illetve továbbra is várják a kezdő vállalkozások jelentkezését. A létesítményt a Sopron Holding Zrt. üzemelteti. A vasbeton vázas csarnokban 84–175 négyzetméteres műhelyegységeket alakítottak ki öltözőkkel, vizesblokkokkal. A kétszintes épületben a 13 iroda mellett 1 előadóterem és 3 tárgyaló, valamint vizesblokkok, konyha és étkező is helyet kapott. A közös helyiségeket természetesen használhatják a bérlők. A fejlesztésnél fontos szempont volt a környezettudatosság és az energiahatékonyság. Az épület fűtését és hűtését hőszivattyúk biztosítják, az áramellátást pedig napelemrendszer támogatja, így alacsonyak a rezsiköltségek.

Részletek az interneten: Az itc.sopron.hu weboldalon minden információ megtalálható a soproni Innovációs és Technológiai Centrummal, valamint az inkubátorházzal kapcsolatban.

Tekintse meg videóajánlónkat és kvízünket!

Kapcsolódó cikkek

Kutyák pórázon?!

Kutyák pórázon?!

2024. 04. 17.

Több kérdés is érkezett olvasóinktól a városi kutyasétáltatással kapcsolatban – ezeknek jártunk utána.