Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Országos találkozó

| Munkatársunktól | Városi hírek

Ötödik alkalommal tartottak országos találkozót a Soroptimist klubok. Az egész napos eseményre Budapestről, Szegedről és Szombathelyről érkeztek vendégek Sopronba.

A Soroptimist klubok tevékenységének középpontjában világszerte a jótékonyság és az emberi jogok érvényesítése – különösen a nők helyzetének javítása – áll. A kizárólag női tagokat számláló civil szervezet idén Sopronban rendezte éves országos találkozóját. A nemzetközi projektek áttekintése mellett a hölgyek kiemelt témaként foglalkoztak a nők elleni erőszakkal. 

– Korábban már beszéltünk arról, hogy a Soroptimist Club Sopron is csatlakozott a nemzetközileg meghirdetett „Orange the World!” nevű kampányhoz, így november 25-én a Tűztorony narancssárga fényben úszott – tudtuk meg Jády-Mórocz Líviától, a Soroptimist Club Sopron elnökétől. – Országos, egységes arculatú online felület létrehozásában és nyomtatott ismeret­anyag kiadásában egyeztünk meg a klubokkal.

A találkozó ideje alatt jótékonysági táskavásárt tartottak, melynek bevételét a klub egy, a közelmúltban balesetet szenvedett, sérült gyermeket nevelő család számára ajánlja fel.

Kapcsolódó cikkek

Kutyák pórázon?!

Kutyák pórázon?!

2024. 04. 17.

Több kérdés is érkezett olvasóinktól a városi kutyasétáltatással kapcsolatban – ezeknek jártunk utána.