Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Országos borverseny

Országos borverseny

| Munkatársunktól | Városi hírek

Már javában tart a szervezés, és már megérkeztek az első nevezések is az országos borversenyre, amelyet az idén június 8–9-én tartanak Siófokon. Nevezni május 21-ig lehet.

Megkezdődött a nevezés az idei országos borversenyre. A nyertes tételek – az előző évekhez hasonlóan – részesei lesznek annak a borválogatásnak, amelynek segítségével külföldön népszerűsítik a magyar borokat. A Hegyközségek Nemzeti Tanácsa (HNT) által szervezett verseny a magyar borászatok legfőbb hazai megmérettetése. Ez büszkélkedhet a legszélesebb résztvevői körrel: 2017-ben közel 200 bortermelő összesen 628 tételét minősítették a bírálók.

Ezek a számok minden korábbi nevezési rekordot megdöntöttek. A rendezvény az idén egyesíti a korábban önálló pusztai bioborversenyt, valamint a kiemelt szakmai partnerként közreműködő Takarékbank is az eseményen választja ki saját válogatásának tételeit. A verseny egyik célkitűzése, hogy átfogó képet adjon a magyar bortermelés változatosságáról és gazdagságáról, ezért a szervezés során arra törekednek, hogy minél több borászat részére biztosítsák a részvétel lehetőségét. Az országos rendezvényt megelőző borvidéki versenyeken nagy arany- vagy aranyérmet nyert tételek a nevezési díj feléért vagy akár nevezési díj fizetése nélkül vehetnek részt az országos borversenyen.

Kapcsolódó cikkek

Valódi értéket teremtenek

Valódi értéket teremtenek

2024. 04. 24. | Etzl Edgár

– A múzeumnegyedben színvonalas keretek között mutathatjuk be Sopron gazdag történelmét és kultúráját – mondta az építőipari nívódíj emléktáblájának l...