Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Orbán Viktor levele

| Munkatársunktól | Városi hírek

"Sajnos a templom újraszentelésén csak lélekben lehetek jelen, ezért engedjék meg, hogy ezúton kívánjak Önöknek a lelki ellenséggel vívott küzdelemben további sok sikert, Istentől jövő támogatást és jó egészséget!"

Excellenciás és Főtisztelendő Püspök Úr!

Főtisztelendő Úr!

Tisztelt Polgármester Úr!

Kedves soproni Polgárok!

Egy templom újraszentelése mindig gyökereink megerősítését jelenti, az előttünk járó nemzedékekkel való kézfogást, akik e csodálatos, gótikus épületben dicsérték az Urat, vagy hívták segítségül a várost sújtó veszedelmek idején. Szent Mihály alakja és ünnepe pedig ma is arra emlékeztet minket, hogy a keresztény ember állandó harcban áll az őt támadó erőkkel szemben.

Ugyanakkor meggyőződésem, hogy Isten legnagyobb harcosának alakjában mi, magyarok saját hőseink vonásaira is ráismerünk. Azokra, akik a hazájuk védelméért harcoltak, és azért küzdöttek, hogy megóvják otthonaikat, családjaikat és a mindezeket megteremtő és fenntartó kultúrát. Ezért sem tartható véletlennek, hogy a leghűségesebb magyar városnak és nyolc évszázada épült templomának éppen Szent Mihály lett a védőszentje. Hálás vagyok, hogy az elmúlt évszázadokhoz hasonlóan Önök ma is élettel, énekkel és imádsággal töltik meg az őseik által emelt falakat. Kívánom, hogy még legalább nyolcszáz évig hirdethessék e helyen az Igét!

Sajnos a templom újraszentelésén csak lélekben lehetek jelen, ezért engedjék meg, hogy ezúton kívánjak Önöknek a lelki ellenséggel vívott küzdelemben további sok sikert, Istentől jövő támogatást és jó egészséget!

Budapest, 2020. október 1.

Tisztelettel: Orbán Viktor

Kapcsolódó cikkek

Valódi értéket teremtenek

Valódi értéket teremtenek

2024. 04. 24. | Etzl Edgár

– A múzeumnegyedben színvonalas keretek között mutathatjuk be Sopron gazdag történelmét és kultúráját – mondta az építőipari nívódíj emléktáblájának l...