Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Nyárköszöntő buli
15 csapat részvételével tartották meg a tómalmi pörköltfőző versenyt Fotó: Leczovics Zsolt

A Szomszédok csapata nyerte a tómalmi versenyt

Nyárköszöntő buli

| Horváth Ferenc | Városi hírek

Egyre nagyobb népszerűségnek örvend a már hagyományos tómalmi nyárköszöntő juniális. Az évek során igazi közösségek kovácsolódtak a településrészen. A pörköltfőző versenyt a Szomszédok csapata nyerte.

Az idén is megrendezte családi napját a Sopronkőhida–Jánostelep–Tómalom Településrészi Önkormányzat a tómalmi játszótér mellett. A gyerekeket számos érdekes program várta az ugrálóvártól az arcfestésig, de felnőttek is kitűnően szórakoztak a Juventus zenekar koncertjén, a mazsorettek bemutatóján, a Pendelyes Táncegyüttes előadásán, valamint a Repeta együttes fellépésén. Egész nap gyerekzsivajtól volt hangos a tér, szüleik és az érdeklődők pedig azt találgatták, az idén ki nyeri a hagyományos pörköltfőző versenyt, amelyre 15 csapat nevezett.


Dr. Simon István alpolgármester, a részönkormányzat elnöke nyitotta meg az eseménysorozatot, kiemelve, hogy a nyár eleji családi nap egyre fontosabb szerepet játszik a településrész közösségei életében, amelyek gyönyörű környezetben élnek. A főzőverseny alapanyagait a részönkormányzat biztosította, így a csapatoknak csak a „titkos” összetevőket kellett biztosítani. Amint arra számítani lehetett, kiélezett verseny volt, a zsűri elmondása szerint csupán apróságok döntöttek egyik vagy másik csapat javára. A versenyt végül a Szomszédok csapata nyerte, második a Tómalmi Michelinek lett, a harmadik pedig a Média csapata.

A zsűri elnöki tisztét Firtl Mátyás, volt ország­gyűlési képviselő látta el. A szakmai munka Hegedűs István és Rákóczi László mesterszakácsra hárult. A bográcsban készült sertéspörkölteket bárki megkóstolhatta (nagyon gyorsan elfogytak), de a részönkormányzat 200 adagot külön lefőzetett, így senki sem maradt éhes délidőben.

Kapcsolódó cikkek

Valódi értéket teremtenek

Valódi értéket teremtenek

2024. 04. 24. | Etzl Edgár

– A múzeumnegyedben színvonalas keretek között mutathatjuk be Sopron gazdag történelmét és kultúráját – mondta az építőipari nívódíj emléktáblájának l...