Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Múzeumok  őszi fesztiválja

Múzeumok őszi fesztiválja

| Munkatársunktól | Városi hírek

Idén is csatlakozott a múzeumok őszi fesztiválja rendezvénysorozathoz a Soproni Múzeum.

A Távol is közel jelmondat azt tükrözi, hogy a múzeumi szakemberek a látogatók közelében szeretnének maradni, megoldásokat, rugalmas válaszokat keresnek a bizonytalan helyzetekben.  

A fesztivál visszatérő, hagyományos programja a Családi legendárium című irodalmi pályázat. Az általános és középiskolás diákok alkotásait egészen október 18-ig várják a martos.virag@sopronimuzeum.hu e-mail-címre. Igaz családi történetekkel lehet pályázni a szülők, nagyszülők, dédszülők idejéből, formai és terjedelmi megkötés nélkül. A legjobbakat két kategóriában (7–12 évesek és 13–18 évesek) díjazzák.

A mesterségek utcája programsorozat részeként a Bécsi utcai Pékmúzeumba invitálják a látogatókat, ahol régi receptek alapján poncichter, illetve soproni ételeket készítenek el közösen október 3-án 15 órától. Október 10-én délután ugyanitt a fazekasmesterség kulisszatitkaiba avatják be a látogatókat. Mind a két program regisztrációhoz kötött, a jelentkezéseket az egresits.anita

@sopronimuzeum.hu címen várják.

A Storno helyszínek – kalandra fel! című kerékpártúrán végigjárják a Storno Ferenc vázlatkönyveinek lapjain megelevenedő útvonalat, és közben a rajzokon, alkotásokon keresztül megismerhetik a korszak legsokoldalúbb alkotóját a résztvevők. A kerékpártúra tervezett időpontja október 16-a 14 óra, útvonala soproni indulással Fertőrákos, Balf, Fertőboz, majd Sopron. A túra online változatával is készülnek a szervezők, melyet a múzeum honlapján és közösségi oldalán tesznek közzé október második hetében.

Kapcsolódó cikkek

Kutyák pórázon?!

Kutyák pórázon?!

2024. 04. 17.

Több kérdés is érkezett olvasóinktól a városi kutyasétáltatással kapcsolatban – ezeknek jártunk utána.