Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Merjünk örülni!

| Városi hírek

Horváth Ferenc főszerkesztő jegyzete.

Eljött hát ez a nap is! Immár mindenki gyönyörködhet az új Lőver Uszoda tájba illő, a Sörházdomb oldalába simuló épületegyüttesében. Mert ez az uszoda önmagában is figyelemre méltó építészeti alkotás. A hatalmas üvegfelületek „beengedik” a természetet a medencék világába közvetlen kapcsolatot teremtve a külvilággal. Harmónia. Talán ez az, amit a tervezőknek és a kivitelezőknek sikerült megteremteniük.

Persze egy uszoda legfontosabb ismérve, hogy alkalmas-e arra a feladatra, amire építették. Nos, nincs kétség, sikerült a soproni vizes sportoknak és az úszást kedvelőknek XXI. századi körülményeket biztosítani. Ez a legfontosabb! Mert minden más csak ezután következhet, mint például hazai és nemzetközi versenyek, edzőtáborok szervezése, rendezése. Mert az új uszoda erre is alkalmas, így Sopron felkerülhet a vizes sportágak nemzetközi térképére. Ez már a tervek napvilágra kerülésekor kiderült. S az elképzelések megvalósultak. Mint ahogy a többi soproni álom is valósággá válik.

A megnyitó ünnepségen többen is szóltak arról, hogy a soproni népszavazás századik évfordulóján az ország hálás Sopronnak hűségéért, hitéért és hazaszeretetéért. Nem volt véletlen, hogy a kormány nevében Orbán Viktor miniszterelnök éppen nálunk írta alá az első Modern Városok Program szerződését 2015-ben. Azóta sorra valósulnak meg az abban rögzített fejlesztési elképzelések. Sokszor ellenszélben, méltatlan és igazságtalan támadások össztűzében. És még sincs megállás! A gyorsforgalmi út elérte Sopront, és továbbépül a határig, felépült az új uszoda, dolgoznak a kivitelezők a múzeumnegyeden, megújult számos műemléki épületünk, a Szent Mihály-templom, őszre pedig elkészül a parkolóház, a Fertő tavi programról nem is beszélve, és már a kivitelezés fázisába került az új rendészeti központ is. Több projekt pedig előkészítés alatt áll. Az ember azt hinné, hogy ennyi, elsősorban az itt élők érdekeit szolgáló, az életünket megkönnyítő, a városunkat élhetőbbé tevő fejlesztésnek mindenki örül. Sajnos nem. Vannak fanyalgók, akik azt hirdetik fennhangon, hogy semmi sem jó, bármibe is fogjon a város. Szerencsére azonban ők vannak kisebbségben, s hiába próbálják meg elrontani az örömünket, nem sikerül nekik, de akadnak, akiket elbizonytalanítanak. Ezért én azt mondom, merjünk örülni a mi közös eredményeinknek! Legyünk büszkék arra, hogy egy olyan korszakban élünk, amely kitüntetett helyet kap majd a város történetében!

Sopron sokat adott a hazának, a haza pedig Sopronnak. És ez így van jól, mert így teljesedhet ki az életünk. Örüljünk, hogy birtokba vehetjük, s mindannyian élvezhetjük azokat a vívmányokat, amelyekért sokat tettünk! Együtt, közösen.

Kapcsolódó cikkek

A helyi értékek őrei

A helyi értékek őrei

2024. 05. 01. | Köves Andrea

A 155 éves múlttal rendelkező Soproni Városszépítő Egyesület megtartotta a napokban éves közgyűlését, ennek apropójából beszélgettünk Józan Tiborral,...