Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Megnyílt a Vinodom

Új fejezet kezdődik a Soproni borvidék életében

Megnyílt a Vinodom

| Horváth Ferenc | Városi hírek

A Deák téren (a volt Kocka bisztró helyén) nyílt meg a Soproni borvidék új közösségi helye, a Vinodom, ahol a borvidéken alkotó minden borász palackozott nedűjét megtalálják az érdeklődők.

Új fejezet nyílt a Soproni borvidék életében, mert a múlt héten átadott Vinodom a hegyközség és a borászok reményei szerint több lesz, mint egy borértékesítő helyszín. Több, mert egy olyan közösségi tér jött létre, ahol találkozhatnak a borkedvelők a borászokkal, ahol felszínre kerülhet az a kulturális érték, amelyet a soproni bor képvisel, összekapcsolódva azzal az évezredes épített és természeti környezettel, amelyet a város és térsége jelenít meg. A Vinodom lehet közösségek, baráti társaságok találkozási pontja is. A megnyitón részt vett dr. Simon István alpolgármester, több borász és számos meghívott vendég is.


A Vinodomot köszöntötte dr. Farkas Ciprián polgármester, aki kiemelte, a bor a soproni kultúra része, fontos szerepet tölt be a város és környéke gazdaságában, hagyományaink egyik megjelenítője. Véleménye szerint „a legjobb vörösbor Sopronban terem”. Az önkormányzat minden lehetséges támogatással segíti a borvidéket, hogy a soproni bor a méltó helyére kerüljön. A polgármester köszönetet mondott dr. Molnár Ágnes képviselőasszonynak, aki sokat tett azért, hogy a Vinodom létrejöhessen. Rókusfalvy Pál, a nemzeti bormarketingért felelős kormánybiztos arról is szólt, hogy elkészült az országos bormarketing-stratégia, amelynek célja, hogy a magyar bort elismerjék világszerte. Megvalósításáról borrégiónként egyeztetnek az érdekeltekkel. Kiemelte, Sopronban tudatosan építkeznek, a borászok most egy új közösségi teret hoztak létre. Molnár Ákos, a Soproni Borvidék Hegyközségének elnöke felidézte, hogy mit tettek az elmúlt két évben annak érdekében, hogy megőrizzék a borvidék értékeit, ugyanakkor megfeleljenek a modern kor kihívásainak is. Elismeréssel szólt dr. Schneider István alelnök munkájáról, aki összefogta a Vinodom pályázatát, és irányította a munkálatokat. 

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

Kutyák pórázon?!

Kutyák pórázon?!

2024. 04. 17.

Több kérdés is érkezett olvasóinktól a városi kutyasétáltatással kapcsolatban – ezeknek jártunk utána.