Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Megnyílik a sopronkőhidai határátkelő
Fotó: Soproni Téma-archívum

Megnyílik a sopronkőhidai határátkelő

| Munkatársunktól | Városi hírek

A tervek szerint április 22-én, szerdán megnyitják a Sopronkőhida és Szentmargitbánya (St. Margarethen) közötti határátkelőt.

Dr. Molnár Ágnes és Barcza Attila soproni országgyűlési képviselők keresték meg Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert azzal a problémával, hogy az Ausztriában dolgozó magyaroknak reggelente hosszasan kell várakozni a soproni, Bécsi úti határátkelőhelyen.

A rendőrség ugyan példás gyorsasággal lépett, rugalmasabb és egyszerűbb ellenőrzési módszert vezettek be, ugyanakkor világossá vált, hogy tartós megoldást csak egy új átkelő megnyitása jelent.

A soproni képviselők a miniszternek a fertőrákosi átkelőhely megnyitását javasolták. – Az osztrák külügyminiszterrel olyan döntést hoztunk, amelynek szimbolikus jelentősége is van: a páneurópai piknik helyszínéhez közeli átkelőt újra megnyitják – közölte Szijjártó Péter.

Kapcsolódó cikkek

Valódi értéket teremtenek

Valódi értéket teremtenek

2024. 04. 24. | Etzl Edgár

– A múzeumnegyedben színvonalas keretek között mutathatjuk be Sopron gazdag történelmét és kultúráját – mondta az építőipari nívódíj emléktáblájának l...