Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Megalakult a közgyűlés
Dr. Fodor Tamás átadta hivatalát a város új polgármesterének, dr. Farkas Cipriánnak

Hivatalos és jogerős az október 13-i választás eredménye

Megalakult a közgyűlés

| Munkatársunktól | Városi hírek

A képviselők, a polgármester és az alpolgármesterek letették az esküt, megalakult hétfőn az új soproni közgyűlés. Ebben a választási ciklusban 7 bizottság segíti a testület munkáját. Megválasztották a részönkormányzatok tagjait és elnökeit is.

Az október 13-i önkormányzati választás hivatalos eredményét dr. Ocsák József, a helyi választási bizottság elnöke ismertette. Ezt követően először a képviselők, majd dr. Farkas Ciprián polgármester tett esküt. Az új polgármester előterjesztésére az önkormányzat saját tagjai közül két főállású alpolgármestert választott. A titkos szavazás eredményeként dr. Simon István és Csiszár Szabolcs kapott bizalmat. A volt sportfelügyelő a sport, az oktatás és a szociális szféra területéért felel majd. Ebben a választási ciklusban 7 bizottság segíti az önkormányzat munkáját.

A közgyűlésen megválasztották az elnököket, a helyetteseket és a tagokat is, majd a részönkormányzatokat. A gazdasági bizottság elnöke Tóth Éva, az ifjúsági, turisztikai és sportbizottságé Abdai Zsolt, a jogi és ügyrendi bizottságé Pongráczné Várnai Mária, a költségvetési bizottságé Magas Ádám, a kulturális és oktatási bizottságé Sass László, a népjóléti bizottságé Péli Nikoletta, a városfejlesztési bizottságé pedig Mágel Ágost lett.

A Sopronkőhida–Tómalom–Jánostelep Településrészi Önkormányzat elnökévé dr. Simon Istvánt, a Jereván-lakótelep Településrészi Önkormányzatának elnökévé Tóth Évát, a Sopron–Balf Településrészi Önkormányzat elnökévé Péli Nikolettát, a Brennbergbánya–Ó-Hermes–Új-Hermes–Görbehalom Településrészi Önkormányzat elnökévé pedig Stöckert Tamást választották. A napirendi pontok között szerepelt még a bizottsági és a részönkormányzati tagok eskütétele, a különböző illetmények és tiszteletdíjak meghatározása, valamint döntés született a képviselők ülésrendjéről is.

A közgyűlés tagjai – első sor (balról jobbra): Csiszár Szabolcs, Juhász Adrienn, Péli Nikoletta, dr. Farkas Ciprián, Tóth Éva, Pongráczné Várnai Mária, dr. Simon István. Középső sor: Stöckert Tamás, Abdai Zsolt, Magas Ádám, Sass László, Filep Márk, Mágel Ágost. Felső sor: Németh Imre, Supka-Kovácsné Holzhofer Tünde, Simon Zoltán, Mayer Nándorné, Jakál Adrienn. Fotók: Griechisch Tamás

Kapcsolódó cikkek

Kutyák pórázon?!

Kutyák pórázon?!

2024. 04. 17.

Több kérdés is érkezett olvasóinktól a városi kutyasétáltatással kapcsolatban – ezeknek jártunk utána.