Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Május 13-tól újraindulnak a tervezett műtétek

| Munkatársunktól | Városi hírek

Augusztusig biztosan fennmaradnak a koronavírus-járvány miatti korlátozások a védettséggel nem rendelkezőknek – közölte Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter az elmúlt héten.

 – A járvány továbbra is velünk van, a koncerteken, a fesztiválokon, a szórakozóhelyeken és a sporteseményeken való részvételhez, illetve a szállodák és az éttermek szolgáltatásainak igénybevételéhez a következő hónapokban a védettségi igazolvány nélkülözhetetlen lesz.

A miniszter hangsúlyozta, a koronavírus elleni oltás továbbra is önkéntes, de regisztrációhoz kötött. Néhány napon belül bárki megkaphatja az oltást. A tervek szerint a hét második felétől oltják a 16 és 18 év közötti fiatalokat, akik a kórházi oltópontokon Pfizer-vakcinát kapnak majd. Mint arról lapunkban is írtunk, hétfőn elkezdődött a jelenléti oktatás az általános iskola felső tagozatába és a középfokú iskolákba járó fiataloknak. Május 25. után pótolhatók a ballagások, megszervezhetők a tanévzáró ünnepségek, valamint egynapos kirándulást is lehet tartani.

Május 13-tól a kórházakban újra lehetőség lesz a tervezett beavatkozások, műtétek, valamint a rehabilitációs ellátások igénybevételére. Ezeket csak előre egyeztetett időpontban, a szabályok maximális betartása mellett lehet igénybe venni. – Ehhez vagy védettségi igazolványra, vagy a beavatkozás előtt két nappal végzett, negatív PCR-tesztre és a beavatkozás napján elvégzett, negatív eredményű antigéngyorstesztre van szükség – mondta Müller Cecília országos tiszti főorvos. 

Kapcsolódó cikkek

Kutyák pórázon?!

Kutyák pórázon?!

2024. 04. 17.

Több kérdés is érkezett olvasóinktól a városi kutyasétáltatással kapcsolatban – ezeknek jártunk utána.