Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Költözik a soproni piac
A felújítás után így néz majd ki a vásárcsarnok épülete. A tervek szerint jövő tavaszra készülnek el a munkákkal. Látványterv

Felújítják a meglévő épületek homlokzatát és a vizesblokkokat is

Költözik a soproni piac

| Munkatársunktól | Városi hírek

Szeptember elsejétől új helyre költözik a soproni piac – jelentette be közösségi oldalán dr. Farkas Ciprián polgármester. Ezzel párhuzamosan elkezdődik a régi vásárcsarnok felújítása.

Mint arról korábban beszámoltunk (Megújul a soproni piac, Soproni Téma, 2023. május 31.), a piac és vásárcsarnok átalakítása két lépésben valósul meg. Az első ütemben kialakították az Újteleki utcából a piac irányába nyíló ideiglenes piacteret. A jelenlegi árusítók, üzlettulajdonosok és bérlők szombattól konténerekben és szabadtéri elárusító helyeken tudják itt kiszolgálni a vásárlókat.

Ősszel kezdődnek a vásárcsarnok építési munkái. A beruházás során a Lackner Kristóf utca felé néző északi épülettömb helyén, a mellette lévő nyugati tömbhöz csatlakoztatva új épületrész készül. A jelenlegi piacteret vasbeton oszlopokon álló ragasztott fa tartószerkezettel, két oldalt üvegfallal fedik le, valamint új burkolatot és elárusítópultokat alakítanak ki. Felújítják a meglévő épületek homlokzatát, tetőszigetelését, lefedését és a vizesblokkokat is, valamint a piacot övező utak is új térkőburkolatot kapnak. Az Újteleki utca felől új útkapcsolatot és parkolókat hoznak létre, melyek száma a mostaninak közel a duplája lesz.


A fejlesztések kormányzati támogatásból, a Modern Városok Programban, mintegy 1,4 milliárd forintból valósulnak meg. A tervek szerint a munkákkal 2024 tavaszán végeznek.

A bolhapiacnak is biztosítottak új helyet: augusztus 27-től a Sopron Plaza melletti murvás parkolóban árusítják a használt cikkeket.

Kapcsolódó cikkek

Kutyák pórázon?!

Kutyák pórázon?!

2024. 04. 17.

Több kérdés is érkezett olvasóinktól a városi kutyasétáltatással kapcsolatban – ezeknek jártunk utána.