Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Kétnapos Tündérfesztivál
Fotó: Griechisch Tamás

Kétnapos Tündérfesztivál

| Munkatársunktól | Városi hírek

A nagysikerű Tündérfesztivál idén visszaköltözött eredeti helyszínére, az Erzsébet-kertbe. Tündérek és manók sokasága lepte el a ligetet, hogy együtt köszöntsék a nyarat.

A hagyományok szerint a tündérek és manók vonulásával kezdődött a XI. Soproni Tündérfesztivál. A rendezvény visszatért az Erzsébet-kertbe; a szervezők így szerették volna megünnepelni a ligetet, amelyet nemrég újítottak fel. A Tündérfesztivál megnyitóján dr. Fodor Tamás is köszöntötte a megjelent tündéreket és manókat. A polgármester elmondta, Sopron egyik ikonikus rendezvénye lett a fesztivál, amelyre nemcsak városunkból, hanem hazánk több pontjáról is érkeznek látogatók.


A rendezvény idei mottójával – „A tündér bennünk van!” – a szervezők arra szerettek volna rámutatni, hogy a felnőttek és a nagyobb gyerekek is ugyanúgy részesei lehetnek a Tündérfesztiválnak, mint a legkisebbek. A rendezvény kezdete óta ugyanis felnőtt egy generáció, amely már a Tündérfesztiválokon is részt vett.
Vasárnap, a Tündérfesztivál másnapján tündéri családi napra vártak a családokat, a kis- és nagyobb gyerekeket. Ügyességi játékok, kirakodóvásár, színpadi előadások és ingyenes múzeumlátogatási lehetőség is része volt a programnak.


Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője kifejtette, 2018 a családok éve hazánkban, ezért is fontos a Tündérfesztivál, ahol a családok közelebb kerülhetnek egymáshoz.

Kapcsolódó cikkek

Kutyák pórázon?!

Kutyák pórázon?!

2024. 04. 17.

Több kérdés is érkezett olvasóinktól a városi kutyasétáltatással kapcsolatban – ezeknek jártunk utána.