Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Karácsonyváró fények

| Munkatársunktól | Városi hírek

Már elkezdődött Sopronban az adventkor, karácsony alatt, illetve a vízkeresztig tartó időszakban díszkivilágítást adó fényfüzérek felszerelése.

Városunkban a szakemberek 170 ezer izzót, továbbá 650 darab karácsonyt idéző formát szerelnek fel. Teszik mindezt azért, hogy idén is, az elmúlt években megszokott módon, meghitt hangulatban készüljünk a karácsonyi ünnepekre. 

– A terveink szerint a fények november 29-én, pénteken este, az adventi vásár megnyitója előtt gyúlnak fel városszerte – mondta lapunknak Kiss István, a szerelést végző kft. ügyvezető igazgatója. – A fényfüzérek január 6-ig világítanak majd. A belvárosban, a Várkerületen, a Jereván-lakótelepen, valamint több mint ötven utcában, körforgalmakban, egyes lámpatesteken lesznek láthatók az ünnepi fények. Brennbergbánya, Görbehalom, Sopron–Balf településrészek sem maradnak ki. Mindezek mellett az élő fákat is feldíszítjük.

A lakosság és a cégek is kiveszik a részüket az ünnepvárásból: a köztereken kívül ünnepi fénybe öltöznek egyebek mellett egyes magánlakások, fogorvosi rendelők, üzletházak is.

Megtudtuk, a Fő téren felállítandó város karácsonyfája idén még színesebb lesz; több fényfűzért tesznek majd rá. Bár most még szerelnek, a jövőbeli fejlesztések előkészítése jelenleg is tart. Jövőre például a Tűztornyot is szeretnék méltó módon kivilágítani.

Kapcsolódó cikkek

Kutyák pórázon?!

Kutyák pórázon?!

2024. 04. 17.

Több kérdés is érkezett olvasóinktól a városi kutyasétáltatással kapcsolatban – ezeknek jártunk utána.