Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Ismét vitorláskupa a Fertő tavon

Ismét vitorláskupa a Fertő tavon

| Városi hírek

Idén újra megrendezésre kerül a Decathlon Kupa, Optimist Ranglistaverseny, július 13-15. között.

A megmérettetésen várhatóan újra több ország, több mint 100 versenyzője indul. A tavalyi évben már osztrák illetve szlovák csapatok is csatlakoztak a magyar mezőnyhöz. Ez a hajóosztály a vitorlás versenyzés alap hajóosztálya, amelyben 8-15 év közötti gyerekek versenyeznek. Világszerte, így hazánkban is számtalan világ- és olimpiai bajnok sportoló kezdte ebben a kategóriában a karrierjét.  Büszkék vagyunk rá, hogy a Magyar Vitorlás Szövetség támogatásával az Optimist ranglistaverseny sorozat 5 állomása közül az egyik a Fertő tó. 

 

A tavalyi nemzetközi versenyre 97 hajó nevezett, melyek között a magyar gyerekeken kívül osztrák és szlovák versenyzők is a rajtvonalhoz sorakoztak. A péntek reggeltől vasárnap délutánig tartó regattán összesen 8 érvényes futamot rendeztek, az első kettőt osztrák a többit pedig a Fertő-tó magyar oldalán. Az Ifi-korosztály győztese a többszörös magyar bajnok Jeney Máté (SVE) lett, míg a serdülők között Verebély Mátyás (SVE) végzett az élen. A lányok mezőnyében Ifi-korosztályban Litke Janka (THE-YKA) állhatott fel a dobogó legfelsőbb fokára, míg a serdülő lányok közül az osztrák Lívia Farese (UYCNS) győzedelmeskedett. A hazai versenyzők közül hárman végeztek a mezőny első harmadában.

Kapcsolódó cikkek

Könyvbemutató

2018. 11. 13. | Munkatársunktól

Az „Értékmentő életpályák 9.” című kötetet mutatják be a Berzsenyi-líceumban november 16-án, pénteken 16 órakor. A vetített képes előadáson a líceumhoz kötődő jeles pedagógusokról emlékeznek meg, köszöntöt ­Tölli ­Balázs igazgató mond.