Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Ismét vitorláskupa a Fertő tavon

Ismét vitorláskupa a Fertő tavon

| Városi hírek

Idén újra megrendezésre kerül a Decathlon Kupa, Optimist Ranglistaverseny, július 13-15. között.

A megmérettetésen várhatóan újra több ország, több mint 100 versenyzője indul. A tavalyi évben már osztrák illetve szlovák csapatok is csatlakoztak a magyar mezőnyhöz. Ez a hajóosztály a vitorlás versenyzés alap hajóosztálya, amelyben 8-15 év közötti gyerekek versenyeznek. Világszerte, így hazánkban is számtalan világ- és olimpiai bajnok sportoló kezdte ebben a kategóriában a karrierjét.  Büszkék vagyunk rá, hogy a Magyar Vitorlás Szövetség támogatásával az Optimist ranglistaverseny sorozat 5 állomása közül az egyik a Fertő tó. 

 

A tavalyi nemzetközi versenyre 97 hajó nevezett, melyek között a magyar gyerekeken kívül osztrák és szlovák versenyzők is a rajtvonalhoz sorakoztak. A péntek reggeltől vasárnap délutánig tartó regattán összesen 8 érvényes futamot rendeztek, az első kettőt osztrák a többit pedig a Fertő-tó magyar oldalán. Az Ifi-korosztály győztese a többszörös magyar bajnok Jeney Máté (SVE) lett, míg a serdülők között Verebély Mátyás (SVE) végzett az élen. A lányok mezőnyében Ifi-korosztályban Litke Janka (THE-YKA) állhatott fel a dobogó legfelsőbb fokára, míg a serdülő lányok közül az osztrák Lívia Farese (UYCNS) győzedelmeskedett. A hazai versenyzők közül hárman végeztek a mezőny első harmadában.

Kapcsolódó cikkek

Sopron nem felejt

Sopron nem felejt

2018. 12. 19. | Horváth Ferenc

Sopron polgárai a hagyományoknak megfelelően méltó módon emlékeztek az 1921-es népszavazásra. A hűség napján adták át a városi elismeréseket. Az idén dr. Árvay Györgyné vehette át a díszpolgári címet.

Szilveszter a nagyvilágban

Szilveszter a nagyvilágban

2018. 12. 19. | P. Horváth László

A földkerekség minden táján elbúcsúznak az óévtől, ám az már mindenhol eltérő, hogy miként teszik ezt. A világutazó soproni Kiss Róbert Richárdnak olyan szerencséje volt, hogy a világ számos országában szilveszterezhetett.