Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Inkubátorház – az innováció útján
A Németh Greens Kft. újrahasznosított anyagokból készít rugalmas kültéri felületeket, játszótéri eszközöket. – Az áru az autóúton érkezik, így sokkal gyorsabban itt van, mintha Sopronba kellene eljuttatni – mondta Kölly Gergő. Fotók: Filep István

Inkubátorház – az innováció útján

| Huszár Judit | Városi hírek

Beváltotta a reményeket – röviden így foglalták össze tapasztalataikat a soproni inkubátorházban működő cégek. Az új épületegyüttesbe még várják a beköltözőket, vannak kiadó irodák és műhelyek is.

Két évvel ezelőtt még üres volt a terület, most pedig már egyre több cég működik a soproni Innovációs és Technológiai Centrumban. Mint arról lapunkban is többször írtunk (legutóbb: „Otthonra” találtak, Soproni Téma, 2023. november 1.), elkészült az új inkubátorház, ahol tucatnyi műhely és iroda is helyet kapott.

Könnyű megközelíthetőség

A Kölly Elektro Kft. volt az első beköltöző, a cég már nyáron bérelt irodát és raktárat az épületben. – Korábban egyéni vállalkozóként dolgoztam, idén tavasszal alapítottam meg a kft.-t – mesélte Kölly Gergő tulajdonos. – Villanyszereléssel, napelemrendszerek kiépítésével foglalkozunk. Az irodát azért béreljük, mert itt látjuk el a napi feladatokat, adminisztrációt, az ügyfeleket is tudjuk fogadni. A raktár pedig maga a telephely, itt tároljuk az anyagokat. Fontos szempont volt a biztonság és a jó megközelíthetőség. Az áru az autóúton érkezik, így sokkal gyorsabban itt van, mintha Sopronba kellene eljuttatni. Az első félév tapasztalatai nagyon pozitívak.

XXI. századi irodák

A Németh Greens Kft. újrahasznosított anyagokból készít rugalmas kültéri felületeket, például sportpályák, játszóterek gumiborítását, napelemmel működő okosbútorokat, valamint magyar faanyagból játszótéri eszközöket. – Nagyon fiatalos, innovatív a csapatunk, két irodát is bérlünk, hogy mindenkinek legyen kényelmes helye, emellett kihasználjuk a raktárlehetőséget is – mondta Németh László ügyvezető–tulajdonos. – Összesen öten dolgozunk itt, négyen faipari mérnökök, illetve az irodavezető. A munkánkhoz nagyon fontos a profi infrastruktúra, ami itt adott. Most az alapok megerősítésén dolgozunk, de hosszabb távon a bővítés a célunk.

Várják az új bérlőket

Az inkubátorházban 16 műhelyegység található, ezek 84–175 négyzetméteresek. Alkalmasak gyártó, összeszerelő, élelmiszeripari vagy egyéb feldolgozóipari vállalkozások fogadására. Fontos, hogy a területen nincs forgalmi korlátozás, így a nehéz teherautók bejutása is megoldott, ráadásul közvetlenül a raktárak elé is lehet parkolni. Az épület és a parkoló akadálymentesített, felszerelték elektromosautó-töltővel is. A kétszintes épületben 13 iroda kapott helyet, ezek mind klimatizáltak. A közös helyiségeket (előadóterem, tárgyalók, vizesblokkok, konyha és étkező) természetesen használhatják a bérlők. Az épület fűtését és hűtését hőszivattyúk biztosítják, az áramellátást pedig napelemrendszer támogatja. A létesítményt a Sopron Holding Zrt. üzemelteti. Az inkubátorházban még várják az új bérlőket, erről minden információ megtalálható az itc.sopron.hu weboldalon. 

Tekintse meg kvízünket!

Kapcsolódó cikkek

Kutyák pórázon?!

Kutyák pórázon?!

2024. 04. 17.

Több kérdés is érkezett olvasóinktól a városi kutyasétáltatással kapcsolatban – ezeknek jártunk utána.