Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Humanitás-díj a várostól
Tóthné Matyi Jolán a hűség napon vette át a Humanitás-díjat a városvezetéstől Fotó: Griechisch Tamás

Humanitás-díj a várostól

| Munkatársunktól | Városi hírek

Sopronban a hűség napján adják át a város legrangosabb kitüntetéseit. 2019-ben a Humanitás-díjat Tóthné Matyi Jolánnak ítélték oda.

A város szociális ellátása területén kiemelkedő tevékenységet végző magánszemély részére adható a Humanitás-díj. Ezt az elismerést 2019-ben Tóthné Matyi Jolánnak adományozta a soproni közgyűlés.  

Tóthné Matyi Jolán 1981-ben a soproni egészségügyi szakközépiskolában végzett, 1983-ban csecsemő- és gyermekgondozói képesítést, 1990-ben egészségügyi főiskolai diplomát szerzett intézetvezető–ápolói szakon. 1993-tól a soproni kórház dolgozója. Közel három évtizede a pszichiátriai betegek elkötelezett szociális munkásaként dolgozik. A betegek minden ügyintézésében részt vesz. Ő az, aki ismeri a legújabb jogszabályokat. Számon tartja a környék szociális intézményeit, állandó kapcsolatban van velük, és tájékoztatja a hozzátartozókat. Segít támogatókat szerezni pszichiátriai gyógykezelésre került betegek ruhával, tisztálkodó szerekkel való ellátásához, támogatást nyújt a rehabilitált betegek munkahelykeresé­sében. Munkája nagyon széleskörű, kiemelkedő aktivitása és a szociális hivatás, valamint a segítségre szorulók iránti alázata példaértékű.

Sopron város és környéke lakosságának szociális ellátásában, szociális természetű ügyeinek intézésében, kiemelten a pszichiátriai betegek és hozzátartozóik segítésében tartósan magas szintű humanitárius tevékenységet folytat.

Kapcsolódó cikkek

Kutyák pórázon?!

Kutyák pórázon?!

2024. 04. 17.

Több kérdés is érkezett olvasóinktól a városi kutyasétáltatással kapcsolatban – ezeknek jártunk utána.