Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Hogyan védi a Földet?

| Munkatársunktól | Városi hírek

Megkérdeztük olvasóinkat.

Dr. Szekeres Zsuzsanna: A mostani vírushelyzet is ráirányította a figyelmet arra, hogy mennyire törékeny világban élünk, így nagyon lényeges a Földünk megóvása. Családi házban élünk, van egy kiskertünk, ott próbálunk vegyszermentes biogazdálkodást folytatni. Az itt megtermelt zöldségek, gyümölcsök finomak és egészségesek.


Milkovits Krisztián: Nekem mindennél fontosabb, hogy Anna kislányom számára is élhető maradjon a Föld. Ehhez pedig szükséges például a károsanyag-kibocsátás csökkentése, a megújuló energia elterjesztése. Mi például a városban szinte soha nem használjuk az autót, ahova lehet, gyalog megyünk.


Ágoston Károly: Bízom benne, hogy a közelgő Föld napja üzenete sokakhoz eljut, és talán elgondolkodnak azon, hogy min lehetne változtatni. Az egyik probléma, hogy sok szemét keletkezik, miközben ennek jó részét újra lehetne hasznosítani. Jómagam szelektíven gyűjtöm a háztartásban a hulladékot.


Varga Nóra: A párommal odahaza külön gyűjtjük a műanyag, a fém, az üveg, illetve a papír hulladékot. Az újrafelhasználásnak köszönhetően kevesebb nyersanyagra van szükség. Ezáltal energiát takaríthatunk meg, így óvjuk a Földet, hiszen kevesebb káros anyag kerül a környezetbe.


Kapcsolódó cikkek