Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Hogyan védekezik a fertőzés ellen?

| Munkatársunktól | Városi hírek

Megkérdeztük a soproniakat.

Kiss Béláné Erzsike:

A saját és családom egészsége az elsődleges. Nyugdíjasként csak ritkán mozdulok ki, csak ha nagyon muszáj. Kerülöm a tömeget, maszkot viselek, vitaminokat szedek, nagyokat sétálok az erdőben. Lemondtam a közösségi programjaimat. Örülök, hogy van egy számítógépen, ezen keresztül kitárult számomra a világ: a múzeumokat így, a világhálón keresztül látogatom meg.

Módli Krisztián:

Kettő iskolás gyermekünk van, ők az iskolában betartják a szabályokat. Feleségem bolti eladó, érte aggódom a legjobban, mivel rengeteg emberrel találkozik a munkája során. Az emberek sajnos kiskapukat keresnek. Igyekszünk odafigyelni a folyamatos maszkcserére, rendszeres kézmosásra, fertőtlenítésre. Remélem, összefogással mihamarabb túl lehetünk ezen a helyzeten.

Szabó István:

Minimálisra csökkentem az emberi kontaktokat, csak a legszükségesebb helyekre járok. Odafigyelek a maszkviselésre, és naponta több alkalommal is kezet mosok, illetve fertőtlenítek. Erre ösztönzöm a családomat is, jelenleg a családi, illetve a baráti összejöveteleket is elkerüljük. Sok gyümölcsöt és vitamint fogyasztunk. Az viszont bosszantó, ha otthon marad a maszk, és vissza kell mennem érte.

Kapcsolódó cikkek

Kutyák pórázon?!

Kutyák pórázon?!

2024. 04. 17.

Több kérdés is érkezett olvasóinktól a városi kutyasétáltatással kapcsolatban – ezeknek jártunk utána.