Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Hogyan változtatta meg az életét a terjedő koronavírus-járvány?

| Munkatársunktól | Városi hírek

Megkérdeztük a soproniakat.

Czémán-Nagy Enikő: Vállalkozóként dolgozom mint gyógypedagógus, tréner. Ezt a tevékenységet teljesen szüneteltetem, így a cégemet is, azaz a bevételem megszűnt. Ennek ellenére segítek annak, aki igényli az otthoni fejlesztést. Itthon tanulok a két elsős gyerekemmel, akiknek a zseniális tanító nénije mindenben segít. A harmadik gyerkőc óvodás, őt is napközben a nagyokkal közösen én foglalkoztatom. A férjem a munkáját otthonunkban is elvégezheti, ilyen szempontból szerencsések vagyunk. Az is fontos, hogy mi meg tudjuk oldani a gyermekeink tanítását, és sokat lehetünk együtt. 

Faragóné Horváth Katalin: Betartjuk a karanténra vonatkozó szabályokat, csak a legszükségesebb esetben, hetente egyszer mozdulunk ki. Ilyenkor a nagyszülőknek is bevásárolunk. Sokkal tudatosabban, átgondoltabban szervezzük a napjainkat. A legnehezebb a bezártság, a három gyerek mozgásigénye nagy, de szerencsére a saját kertünkbe ki tudunk menni. 

Nyikos Tamás: Mi még a komolyabb változások előtt állunk. A munkahelyen, bár bevezettünk pár óvintézkedést, változatlanul dolgozunk. A magánéletben próbáljuk tartani a távolságot mindenkitől, még a közvetlen hozzátartozóktól is. A közös futások elmaradása fájó pont, de a tavaszi erdő azért sok mindenért kárpótol. A környezetemben mindenki próbál felelősségteljesen viselkedni, nem is magunk, inkább az idősebbek védelmében.

Táncsics Szabolcsné: Gyökeresen megváltozott az életünk a koronavírus miatt. Napirendet írtunk a gyerekeknek, hogy a távoktatásra zökkenőmentesen át tudjanak állni. Szigorúan betartjuk a kijárási korlátozást, boltba másfél hetente megyek, nekem ez nem nehéz, hiszen eddig is megterveztem a heti menüt. A napjainkat tartalmasan töltjük, van benne játék, közös zenélés, jókedvű beszélgetés, néha vita, mert ez a bezártság nem mindig könnyű. Sajnos dolgozni most nem tudok, de amíg a gyerekek tanulnak, én is új ismereteket szerzek. Ami nagyon nehéz, hogy a férjemmel napi szinten csak videóbeszélgetésben „találkozunk”. Az embernek most van ideje átértékelni és tervezni. És ha vége lesz a járványnak, biztosan magyarországi szállodába megyünk kikapcsolódni!

Kapcsolódó cikkek

Kutyák pórázon?!

Kutyák pórázon?!

2024. 04. 17.

Több kérdés is érkezett olvasóinktól a városi kutyasétáltatással kapcsolatban – ezeknek jártunk utána.