Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Határőr nap
Fotó: Griechisch Tamás

Határőr nap

| sopronmedia.hu | Városi hírek

Védőszentjük, Szent László előtt tisztelegtek a Határőr Nyugdíjasok Soproni Egyesületének tagjai szombaton a Kossuth Lajos utcai BM Klub kertjében.

Mihályi Ervin nyugdíjas határőr alezredes, a Határőr Nyugdíjasok Soproni Egyesületének elnöke felidézte a határvédelem több évszázados múltját.

Nagyon szép hivatás volt a miénk – mutatott rá Mihályi Ervin. – Családias körülmények között dolgoztunk egykoron, mindenki jól ismerte egymást, remek közösséget alkottunk. Nagyon jó évről évre találkozni ezen az ünnepségen, jókat beszélgetünk, felidézzük az egykoron történteket. 

A megemlékezésen Papp András nyugállományú alezredes a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetségének az emlékérmét kapta, amelyet a nevében a felesége vett át. 

A rendezvény végén a résztvevők megkoszorúzták az elhunyt határőrök emlékezetét őrző kopjafát. Sopron város nevében dr. Simon István alpolgármester és dr. Farkas Ciprián városi tanácsnok rótta le tiszteletét a kopjafánál.

Kapcsolódó cikkek

Az M85-ös története

Az M85-ös története

2020. 12. 23. | Munkatársunktól

Több évtizedes álom valósult meg az M85-ös Sopron és Csorna közötti szakaszának elkészültével, mert így már Győrig autóúton utazhatunk, elérve az országos hálózatot. A munkálatok folytatódnak a Sopron-kelet-csomóponttól az országhatárig.