Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Határőr nap
Fotó: Griechisch Tamás

Határőr nap

| sopronmedia.hu | Városi hírek

Védőszentjük, Szent László előtt tisztelegtek a Határőr Nyugdíjasok Soproni Egyesületének tagjai szombaton a Kossuth Lajos utcai BM Klub kertjében.

Mihályi Ervin nyugdíjas határőr alezredes, a Határőr Nyugdíjasok Soproni Egyesületének elnöke felidézte a határvédelem több évszázados múltját.

Nagyon szép hivatás volt a miénk – mutatott rá Mihályi Ervin. – Családias körülmények között dolgoztunk egykoron, mindenki jól ismerte egymást, remek közösséget alkottunk. Nagyon jó évről évre találkozni ezen az ünnepségen, jókat beszélgetünk, felidézzük az egykoron történteket. 

A megemlékezésen Papp András nyugállományú alezredes a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetségének az emlékérmét kapta, amelyet a nevében a felesége vett át. 

A rendezvény végén a résztvevők megkoszorúzták az elhunyt határőrök emlékezetét őrző kopjafát. Sopron város nevében dr. Simon István alpolgármester és dr. Farkas Ciprián városi tanácsnok rótta le tiszteletét a kopjafánál.

Kapcsolódó cikkek

Ünneplőben a város

Ünneplőben a város

2019. 12. 18. | Munkatársunktól

Közeledik karácsony, a kereszténység fontos ünnepe. Sopron utcái, terei már hetekkel ezelőtt ünneplőbe öltöztek, az adventi koszorún is hamarosan meggyújtják a negyedik gyertyát. A meghitt hangulat ilyenkor nemcsak az épületekbe, hanem az emberi lelkekbe is beköltözik.

 
A közösségért dolgozik

A közösségért dolgozik

2019. 12. 18. | P. Horváth László

Harminckilenc éve megszakítás nélkül látja el négy lépcsőház közös képviselői feladatát Kéry Ferenc. Talán ő az egyetlen a városban, aki ilyen hosszú ideje van ebben a „szakmában”, fontos neki, hogy segíthessen az embertársain.