Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Fontos témákban döntöttek a közgyűlésen

Felújítják a rendelőt

| Városi hírek

Döntöttek a Lenkey utcai rendelő felújításáról, kiosztották a Széchenyi-ösztöndíjakat, új térfigyelő kamerákat helyeznek el Sopronban – többek között erről szavaztak az októberi közgyűlésen.

Összesen 15 pontról voksoltak a soproni képviselők múlt csütörtökön a rendes és rendkívüli üléseken. Elfogadták, hogy a Lenkey utcai rendelőintézet felújítására több mint 1 milliárd forint értékű támogatási kérelmet nyújtson be a polgármester a Pénzügyminisztériumhoz. Módosítottak az önkormányzati lakások és helyiségek bérlésére vonatkozó rendeleten – mostantól többen igényelhetnek ilyen segítséget. A képviselők a meglévő 56 térfigyelő kamera mellé további 17, illetve két rendszámfelismerő berendezés telepítése mellett döntöttek. Elfogadták, hogy a Soproni Múzeum a Lenck-villa működéséhez négy, a Szent Mihály-templom és Sekrestyésház, valamint a Soproni Horváth József emlékkiállítás üzemeltetéséhez két-két munkatárssal bővítse a létszámát.

A közgyűlés Széchenyi István Tanulmányi Ösztöndíjat adományozott Csigó Ábel, az ELTE filozófia mesterszakos hallgatója, Boa Patrik, az ELTE jogász szakos hallgatója, Bartokos Botond, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem alkotóművészet és muzikológia szakos hallgatója, Mentes Alexa Dóra, az ELTE matematika és ének-zene osztatlan tanári szakos hallgatója, valamint Szőke Péter, a Semmelweis Egyetem orvostanhallgatója számára.

A városvezetők engedélyezték Zeltner Ferenc német nemzetiségű költő 110. születési évfordulójára készített emléktábla kihelyezését Brennbergbányán, a Szent Borbála téren, valamint döntöttek arról is, hogy az önkormányzat delegációja november 20. és 22. között látogatást tesz Sopron testvérvárosában, Bolzanóban.

Kapcsolódó cikkek

Kutyák pórázon?!

Kutyák pórázon?!

2024. 04. 17.

Több kérdés is érkezett olvasóinktól a városi kutyasétáltatással kapcsolatban – ezeknek jártunk utána.