Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Felkészültek a teraszok nyitására

| Munkatársunktól | Városi hírek

A kormány meghosszabbította a védelmi intézkedéseket, így továbbra is kötelező a közterületeken a maszkviselés, a távolságtartás, de érvényben marad 22 órától a kijárási tilalom is.

 A vendéglátóhelyek teraszainak, kerthelyiségeinek nyitása lapunk megjelenésével egy időben várható, amikor a beoltottak száma elérte a 3,5 milliót. A teraszok, kerthelyiségek 5 és 21.30 között lehetnek nyitva. Jelentős segítség a vendéglátóhelyeknek, hogy a kormány eltörölte a teraszok után az önkormányzatoknak fizetendő közterületi díjat, és megkönnyítette a terasznyitás adminisztrációs terheit. Hétfőn az óvodák újranyitottak, az általános iskolák alsó tagozatai visszatértek a tantermi oktatásra. A felsősök és a középiskolások várhatóan május 10-től vehetnek részt tantermi oktatásban. A kormány május 23-ig meghosszabbította a határellenőrzést. A hazatérő magyaroknak 10 napos hatósági házi karanténban kell maradniuk, az alól csak két negatív PCR-teszttel kaphatnak felmentést.

– A magyar oltási ütem jól halad. A következő hat hét döntő lesz, ebben a hat hétben meg fogjuk duplázni a beoltottak számát – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádióban. 

Kapcsolódó cikkek