Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Felkészült a sürgősségi osztály
– Több helyszínen és sokkal nagyobb odafigyeléssel kell dolgoznunk, illetve jelentős szervezési munkákat lebonyolítanunk – mondta Orbán Ferenc, a soproni kórház SBO-jának osztályvezető főorvo

Dr. Orbán Ferenc: A hangsúly a szakszerű, komplex ellátáson marad

Felkészült a sürgősségi osztály

| Munkatársunktól | Városi hírek

– Nagy hangsúlyt fektetünk betegeink és saját munkatársaink védelmére – nyilatkozta lapunknak dr. Orbán Ferenc. A Soproni Gyógyközpont Sürgősségi Betegellátó Osztályának osztályvezető főorvosa hozzátette: a védőeszközeik a betegek ellátására elegendőek.

– A munkaterhelésünk annak ellenére emelkedett, hogy betegforgalmunk csökkent – kezdte dr. Orbán Ferenc, a Sopron Gyógyközpont SBO-jának osztályvezető főorvosa. – Ez utóbbi mögött a koronavírus-járvány idejére átalakított betegellátási rend áll. A terhelés fokozódását az okozza, hogy több helyszínen és sokkal nagyobb odafigyeléssel kell dolgoznunk, illetve jelentős szervezési munkákat kell lebonyolítani a változó helyzethez dinamikusan alkalmazkodva. Korábban az infekciós tünetekkel jelentkező betegeket alapszintű higiéniás és védelmi szabályok betartása mellett rutinszerűen láttunk el. Jelenleg a koronavírus-gyanús betegeket emelt szintű védőfelszerelésben vizsgáljuk. Ezt különös gonddal végezzük, sok időt vesz igénybe, de szükséges, mert nagy hangsúlyt fektetünk betegeink és saját munkatársaink védelmére. Védőeszközeink a jelenlegi betegforgalom ellátására elegendőek, információim szerint nagyobb beáramlás esetén az utánpótlás biztosítva lesz.

Mint arról lapunkban többször is beszámoltunk, a kórház területére csak előszűrés után lehet belépni, ezt már a kapuban elvégzi a szakszemélyzet. Akinek légúti panasza, infekciós tünete van, azt az Átmeneti Izolációs Részen vizsgálják tovább.

– Kórházunk jelenleg nincs kijelölve COVID 19 ellátására, ezért a gyanús, kórházi kezelést igénylő eseteket a sürgősségi ellátást követően a megfelelő járványkórházba helyezzük, a kórházi kezelést nem igénylőket pedig ellátás és mikrobiológiai mintavételezést követően otthonukba engedjük – folytatta dr. Orbán Ferenc. – Egy-egy gócponti országban tapasztalt katasztrofális állapotok kialakulásának esélye alacsony szinten tartható, amennyiben az emberek továbbra is otthon maradnak, és a súlyos esetek ellátásánál a hangsúly a szakszerű, komplex ellátáson marad és nem a lélegeztetőgépek számának aránytalan növelésére helyeződik át. A frontvonalbeli dolgozók nevében ezúton is szeretném megköszönni a legkülönbözőbb célzott támogatásokat és a soproniak együttműködését. 

Kapcsolódó cikkek

A helyi értékek őrei

A helyi értékek őrei

2024. 05. 01. | Köves Andrea

A 155 éves múlttal rendelkező Soproni Városszépítő Egyesület megtartotta a napokban éves közgyűlését, ennek apropójából beszélgettünk Józan Tiborral,...