Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Felavatták a Berlini fal egy darabját
Fotó: Griechisch Tamás

Felavatták a Berlini fal egy darabját

| sopronmedia.hu | Városi hírek

Felavatták a Berlini fal egy darabját Sopronpusztán, a vasfüggöny közvetlen szomszédságában, a Páneurópai Piknik 30. évfordulójának alkalmából. A fel egy darabját Elmar Prost, és a Konrad Adenauer Stiftung adományozta Sopronnak.

Az eseményen Christian Hirte, Németország tartományokért felelős államtitkára elmondta: a németek hálásak a magyaroknak a Páneurópai Piknikért, és a berlini fal leomlása után sem szabad elfelejteni a kelet-európaiak azon tetteit, amelyeket a németekért hoztak. Hozzátette: a berlini fal ezen darabja annak a szimbóluma, hogy a vasfüggöny leomlásának kiindulópontja a Páneurópai Piknik volt.

Dr. Fodor Tamás beszédében kiemelte: a berlini falnak ez a darabja arra emlékeztet mindenkit, hogy a keletnémet turisták áttörték a határt Sopronpusztán, de emléket állít azoknak is, akik a korábbi években a határátlépés, vagy szökés közben az életüket vesztették. Sopron polgármestere hozzátette: a berlini fal volt a legkegyetlenebb vasfüggöny, de ez is csak ideig-óráig tudta betölteni a feladatát, hiszen a szabadság iránti vágy erősebb volt.

Kapcsolódó cikkek

Az M85-ös története

Az M85-ös története

2020. 12. 23. | Munkatársunktól

Több évtizedes álom valósult meg az M85-ös Sopron és Csorna közötti szakaszának elkészültével, mert így már Győrig autóúton utazhatunk, elérve az országos hálózatot. A munkálatok folytatódnak a Sopron-kelet-csomóponttól az országhatárig.