Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Fehérbe bújt a soproni Várkerület
Fotó: Griechisch Tamás

Fehérbe bújt a soproni Várkerület

| sopronmedia.hu | Városi hírek

Kedvezményekkel, ünnepélyes köntösbe bújva várták a soproni Várkerület üzletei és vendéglői a fehér ruhát viselő vásárlókat szombaton éjszaka az idén 4. alkalommal megszervezett White Party keretében. A rendezvény célja, hogy szórakoztató módon felhívja a figyelmet a Várkerületen lévő üzletek és vendéglők jelentőségére.

- Ez a Várkerület ünnepe – emelte ki beszédében dr. Farkas Ciprián városi tanácsnok, aki Sopron Önkormányzata nevében üdvözölte a vendégeket. – A négy évvel ezelőtt felújított különleges közterület igazi közösségi térré vált. Egész évben jobbnál-jobb programok csábítanak ide bennünket, soproniakat. Ez nem újkeletű dolog, hiszen a 12. századtól kezdődően a Várkerület volt Sopron kereskedelmi központja és az elmúlt évszázadokban is pezsgő közösségi térként funkcionált. Ahhoz, hogy ez a jövőben is így maradjon, nekünk is kell tennünk kell valamit – fűzte hozzá.

A városi tanácsnok rávilágított: amióta Sopron szélén megjelentek a multik, azóta a várkerületi kereskedelmi egységeknek közvetlenül kell versenyezniük óriási, újdonsült riválisaikkal. – Ha lokálpatrióta módon áthangoljuk a vásárlási szokásainkat és azt mondjuk, hogy amit lehet, azt itt vásárolunk meg, vagy itt fogyasztunk el, akkor azzal nem csupán a soproni hagyományokat ápoljuk, de a Várkerület jövőjéről is gondoskodunk – emelte ki.

Kapcsolódó cikkek

Az M85-ös története

Az M85-ös története

2020. 12. 23. | Munkatársunktól

Több évtizedes álom valósult meg az M85-ös Sopron és Csorna közötti szakaszának elkészültével, mert így már Győrig autóúton utazhatunk, elérve az országos hálózatot. A munkálatok folytatódnak a Sopron-kelet-csomóponttól az országhatárig.