Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Emlékérmesek

| Munkatársunktól | Városi hírek

Sopronban a hűség napján adják át a város legrangosabb kitüntetéseit. Sopronért Emlékérem elismerésben Poór Béla, Pápai Gyula és Taschner István is részesült.

Poór Béla: eredményes edző
A soproni utánpótlássportban, a korosztályos labdarúgás területén végzett több évtizedes kiváló és eredményes edzői munkájának elismeréseként Sopron közgyűlése Sopronért Emlékérmet adományozott Poór Béla testnevelő tanár, az SC Sopron utánpótlás-nevelő egyesület U11-es csapatának labdarúgóedzője részére.

Pápai Gyula: nyugalmazott pedagógus
A fizika- és filozófiatanítás új módszertanának meghonosításáért, a fiatalság természettudományos képzésében elért kimagasló pedagógiai tevékenységéért, a helyi és országos tanulmányi versenyek fő szervezői feladatainak ellátásáért Sopronért Emlékérmet kapott Pápai Gyula nyugalmazott pedagógus.

Taschner István: őrzi a hagyományokat
A Soproni borvidék és a kékfrankos szőlőfajta népszerűsítéséért és a város szőlész–borász hagyományainak őrzéséért, az új technológiák kutatásáért és azok hazai alkalmazásának elősegítéséért Sopronért Emlékéremben részesült Taschner István, borász, hegybíró, a Soproni Borvidék Hegyközségi Tanácsának elnöke.ű

Kapcsolódó cikkek

Valódi értéket teremtenek

Valódi értéket teremtenek

2024. 04. 24. | Etzl Edgár

– A múzeumnegyedben színvonalas keretek között mutathatjuk be Sopron gazdag történelmét és kultúráját – mondta az építőipari nívódíj emléktáblájának l...