Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Elsősök lesznek az ovisokból
Április 12-én és 13-án tartják meg az általános iskolákban a beíratásokat Fotó: Soproni Téma-archívum

Elsősök lesznek az ovisokból

| Munkatársunktól | Városi hírek

Az előzetes adatok szerint Sopronban 560 gyerkőc kezdi meg az első osztályt ősszel, és korosztályukból 130 gyermek marad óvodában.

Fontos időpont lesz az óvodás korú gyermekeket nevelő szülőknek az április 12., illetve 13. Sopron általános iskoláiban ezeken a napokon 8–19 óra között tartják ugyanis a beíratásokat.


A tankerület az óvodákon keresztül az érintett szülőknek már eljuttatott egy csomagot, illetve a jelentkezési lapot. Ezen küldemény tartalmazza mindazon dokumentumok listáját, amelyeket a beiratkozáskor be kell majd mutatniuk, valamint le kell adniuk. Emellett lesz még egy olyan irat is a csomagban, amelyen a szülői felügyeleti jog gyakorlásáról, valamint az erkölcstan vagy a hit- és erkölcstan oktatásban való részvétel szándékáról szükséges nyilatkozni. Minden olyan gyermek mehet iskolába, aki az adott év augusztus 31-ig betölti a hatodik életévét. Ha az óvoda és a szülő is egyetért abban, egy évig halasztható az iskolakezdés. Mindez, szakértői vélemény alapján további egy évvel meghosszabbítható.


Városunkban tizenegy általános iskola működik, amelyek közül a Soproni Tankerületi Központ hét általános – köztük három speciális – iskolát, valamint egy tagintézményt tart fenn, emellett a városban működik még két egyházi és egy nemzetiségi fenntartású intézmény is. 560 gyerkőc kezdi meg az első osztályt, és 130 gyermek marad még óvodában.

Kapcsolódó cikkek

Kutyák pórázon?!

Kutyák pórázon?!

2024. 04. 17.

Több kérdés is érkezett olvasóinktól a városi kutyasétáltatással kapcsolatban – ezeknek jártunk utána.