Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Diákszemmel

| Munkatársunktól | Városi hírek

Sopron történelme áll annak a különleges előadásnak a középpontjában, amelyet kilenc oktatási intézmény 100 fiatalja mutat be január 22-én 17 órától a Petőfi Színházban a magyar kultúra napja alkalmából.

Dr. Tóth Imre, a Soproni Múzeum igazgatója harminc témát ajánlott a jelentkezőknek, s ők választottak ebből kilencet, amelyeket a rendhagyó színházi előadás jeleneteiként pedagógusok segítségével dolgoztak fel, különböző műfajokban, stílusokban. A fiatalok mesélnek majd többek között a brennbergi szén felfedezéséről, a helyi boszorkányperekről, Kapisztrán János soproni prédikációjáról, illetve a Pihenőkereszt és a Zöld kő legendájáról


Az ünnepi előadás résztvevői: a Tóth Antal-iskola, a Szent Orsolya Gimnázium, az SSzC vendéglátó szakképző, a Petőfi-iskola, az SSzC Fáy-szakgimnázium, a Berzsenyi-gimnázium, a Roth-szakgimnázium, az Eötvös-iskola és a VasVilla. A Petőfi Színház szakmai és technikai támogatást nyújt az oktatási intézményeknek jelmezekkel, díszletekkel. A csoportokat Major Zsolt színművész, rendezőasszisztens segíti a teátrumban.

Kapcsolódó cikkek

Kutyák pórázon?!

Kutyák pórázon?!

2024. 04. 17.

Több kérdés is érkezett olvasóinktól a városi kutyasétáltatással kapcsolatban – ezeknek jártunk utána.