Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Családi (Kaland)Kör

Családi (Kaland)Kör

| Munkatársunktól | Városi hírek

Egy kis jégverés ugyan félbeszakította vasárnap a Családi (Kaland)Kör programját, de ez sem akadályozta meg az érdeklődőket, hogy felkeressék a legendás soproni családok emlékeit.

 Az egykori fényes palotákat, sokat megélt lakóházakat, hajdani gyárakat és titokzatos műhelyeket végigjárva olyan kérdésekre is választ kaptak a belvárosi túra teljesítői, mint például mekkora volt valójában a legnagyobb magyar, mennyit „nyom a latban” ma egy soproni család, vagy éppen, hogy hol csapoltak először a vidéki Magyarországon hűtött sört. A kalandjáték során arra is fény derült, hol sütötték a múlt század elején a legendás Roth-patkót, és vajon mitől volt illatos a Monarchia-szerte népszerű „Hillebrandin”-likőr.

Akik szorgalmasan végigjárták az ajánlott útvonalat, a program utolsó állomásán egy igazi soproni „családfával” gazdagodtak. A program célja az volt, hogy értékes időt töltsenek együtt a családok a belvárosban. Az idősebbek nosztalgiázhattak, a szülők a város történetével ismerkedhettek, a gyerekek pedig minden helyszínen felfedezhettek valami játékosat.

Kapcsolódó cikkek

Valódi értéket teremtenek

Valódi értéket teremtenek

2024. 04. 24. | Etzl Edgár

– A múzeumnegyedben színvonalas keretek között mutathatjuk be Sopron gazdag történelmét és kultúráját – mondta az építőipari nívódíj emléktáblájának l...