Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Búcsú a középiskolától
Felvételünkön a Berzsenyi-líceum végzősei. Fotó: Németh Péter

Búcsú a középiskolától

| Munkatársunktól | Városi hírek

Sopron középiskoláiból 1024 diák ballagott el az elmúlt hétvégén, számukra az önkormányzat egy emléklapot is adományozott.

Az érettségi vizsgarendszer 28. időszakában országszerte 1183 helyszínen 110.700-an adnak számot tudásukról. Az írásbeli vizsgákat május 4. és 28., az emelt szintű szóbeliket június 7. és 14., a középszintű szóbeliket pedig június 18. és 29. között tartják. Ebben a vizsgaidőszakban rendes, előrehozott, szint­eme­lő, kiegészítő, ismétlő, pótló és javító vizsgára jelentkezhettek az érettségizők.


Az összegzés szerint ebben a vizsgaidőszakban – az idegen nyelven teljesítendő tárgyakat külön számolva – 173 tárgyból tesznek középszintű, 94-ből emelt szintű érettségit.


Először az elmúlt pénteken horvát, német, szerb és szlovák nemzetiségi nyelv és irodalom tárgyakból írtak dolgozatot a jelentkezők, hétfőn a magyar nyelv és irodalom, kedden a matematika, szerdán pedig a történelem írásbelikkel folytatódik az érettségi. Csütörtökön angol, pénteken német nyelvből adnak számot tudásukról a diákok.

Kapcsolódó cikkek

Kutyák pórázon?!

Kutyák pórázon?!

2024. 04. 17.

Több kérdés is érkezett olvasóinktól a városi kutyasétáltatással kapcsolatban – ezeknek jártunk utána.