Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Beemelték a hídgerendákat
Készül az M85-s egyik hídja: Nagycenk térségében 24 darab, mintegy 25 méter hosszú, előregyártott betonelemet helyeztek el Fotó: Griechisch Tamás

Beemelték a hídgerendákat

| Munkatársunktól | Városi hírek

Beemelték a hídgerendákat az épülő M85-ös gyorsforgalmi út nagycenki csomópontjánál kialakítandó felüljáróra. Térségünkben elsőként itt végeztek hasonló munkát.

A 84-es főút felett átvezető új útra 24 darab, mintegy 25 méter hosszú, előregyártott elemet helyeztek el. A közel húsztonnás beton műtárgyakat Dunaújvárosban gyártották, onnan vasúton érkeztek meg a lövői vasútállomásra, innen pedig teherautókkal szállították azokat a helyszínre. Ezt követően a Sopron-kelet csomópont részeként épülő hídnál tettek a helyére újabb húsz darab gerendát. A nyomvonalon javában tart a többi beton műtárgy kialakítása, és amint lehetséges, be is emelik majd az elemeket. 

Ide tartozik még, hogy a nagycenki csomópont kialakításához ideiglenesen elterelik a forgalmat. Az autósok ezen a rövid szakaszon már a leendő M85-ösön haladhatnak. A tervek szerint a fel- és lehajtó év végére, 2020 elejére készülhet el, Nagycenk és Sopron között pedig már elkezdődött az aszfaltburkolat kialakítása. A Sopron–Szombathely közötti vasútvonalon, Pereszteg térségében jól haladnak az új vasúti felüljáró kialakításával.

Az új fejleményeket összegezve jól látszik, hogy Sopron a közeljövőben bekapcsolódhat a hazai és a nemzetközi gyorsforgalmi úthálózatba.

Mint arról lapunkban többször beszámoltunk, négy szakaszra bontva épül meg M85-ös gyorsforgalmi út Csorna és Sopron közötti még hiányzó szakasza. Városunk és az országhatár közötti rész sem marad gyorsforgalmi út nélkül. Itt zajlik az érintett területek kisajátítása, valamint elkezdődött a régészeti feltárás is.

Kapcsolódó cikkek

Kutyák pórázon?!

Kutyák pórázon?!

2024. 04. 17.

Több kérdés is érkezett olvasóinktól a városi kutyasétáltatással kapcsolatban – ezeknek jártunk utána.