Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

BeAranyozzuk a költészet napját!

| Munkatársunktól | Városi hírek

Sopronban hagyomány, hogy a költészet napján a Verskommandó csapata megrohamozza a várost, és rímekkel bombázza a soproniakat úton-útfélen.

Így lesz ez az idén is, de ezúttal „aranyos” versek lesznek hallhatók a tömegközlekedési eszközökön, a várótermekben és a járdaszegélyen… Az Arany Emlékév jóvoltából ugyanis valósággal „beAranyozza” a várost a Pro Kultúra.


Napközben a Petőfi Színház művészei és barátaik verselgetnek városszerte, délidőben pedig 20 soproni étteremben kínálnak Arany-sorokat az ebéd mellé, és ezen a szerdán a város iskoláiban is „aranyos” szalvéta dukál majd az aranyalmák mellé. A Soproni Múzeumban Szilágyi Örzsébettel találkozhatnak a látogatók, amint éppen „levelét +írja”. A középiskolások egy belvárosi kalandjátékra is regisztrálhatnak, az Arany app – csak 1 nap! első feladványa a Pro Kultúra honlapján lesz olvasható. Este pedig mindenkit várnak a Fő térre nagy szeretettel: 7 órától a belvárosi erkélyekről Arany nóták csendülnek fel, fél 8-tól pedig ezen az estén a Tűztorony is arany színben pompázik majd.

Az „Irány Arany!” fantázianevű programsorozat részleteit kiszimatolhatják a Pro Kultúra felületein. A részvétel ingyenes, Arany-bajusszal kifejezetten ajánlott.

Kapcsolódó cikkek

Valódi értéket teremtenek

Valódi értéket teremtenek

2024. 04. 24. | Etzl Edgár

– A múzeumnegyedben színvonalas keretek között mutathatjuk be Sopron gazdag történelmét és kultúráját – mondta az építőipari nívódíj emléktáblájának l...