Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Augusztus 20-i díjazottak

Augusztus 20-i díjazottak

| Városi hírek

Állami kitüntetéseket adott át az augusztus 20-i nemzeti ünnep alkalmából Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a közelmúltban Budapesten a Pesti Vigadóban. A díjazottak között négy soproni is szerepel.

Dr. Winkler András Széchenyi-díjas faipari mérnök, a műszaki tudomány doktora, a Soproni Egyetem rector és professor emeritusa a Magyar Érdemrend középkeresztje polgári tagozata kitüntetést kapta a nemzetközi szinten is elismert, kiemelkedő faipari kutatói tevékenysége, több mint négy évtizedes, példaértékű oktató–nevelő munkája, valamint a természetvédelem területén elért kimagasló eredményei elismeréseként.

Dr. Fehér Sándor faipari mérnök, a Soproni Egyetem Simonyi-kar faanyagtudományi intézetének egyetemi docense a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetésben részesült a hazai és trópusi fafajok anatómiai felépítésének, illetve anyagának vizsgálata terén végzett több évtizedes, magas színvonalú kutatói–oktatói munkája elismeréseként.

Dr. Ráczné dr. Schneider Ildikó erdőmérnök, a Soproni Egyetem Erdőmérnöki Kar Erdészeti, Faipari és Földméréstörténeti Gyűjteményének volt igazgatója a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést kapta több évtizedes, magas színvonalú szakmai munkája, valamint az egyetem múzeumának felvirágoztatásában betöltött jelentős szerepe elismeréseként.

Perkovátz Tamás Lajos, a Perkovátz-Ház Baráti Kör elnöke a Magyar Ezüst Érdemkereszt polgári tagozata kitüntetésben részesült a soproni polgári közösségi élet szervezésében vállalt szerepe elismeréseként.

Kapcsolódó cikkek