Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Áprilisi közgyűlés

| Munkatársunktól | Városi hírek

A rendes ülésen 20, a rendkívülin pedig 13 napirendet tárgyalt meg múlt héten a soproni képviselő-testület.

 A napirendi pontok között szerepelt a Soproni Katasztrófavédelmi Kirendeltség 2018-as évi tevékenységének beszámolója is. A megjelent képviselők döntöttek a Soproni Horváth József Művészeti Alapítvány és több kulturális, szociális feladatokat ellátó alapítvány, valamint a Központi Bányászati Múzeum támogatásáról. Egy másik előterjesztés a Zettl–Langer-házzal kapcsolatos Nemzeti Kulturális Alaphoz benyújtandó pályázatról szólt.

Az elképzelések szerint a Soproni Szakképzési Centrum a Handler-iskolában egy orientációs évfolyamot indít a 2020/2021-es tanévben. A képviselők véleményezték a tervet. A közgyűlésen döntöttek a „Nemzeti Ovi-Sport Program” pályázatáról, továbbá a Soproni Vízmű Zrt. közgyűlésének napirendi pontjairól. A csütörtöki közgyűlésen hallgatták meg a képviselők az önkormányzati cégek (például a Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft., az STKH, a Sopron Holding Zrt., a Foreno, a Soproni Városfejlesztési Kft.) beszámolóját és elfogadták a 2019-es üzleti terveket.

A rendkívüli ülés napirendi témája volt a város gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatai ellátásának 2018. évi értékelése, valamint az is, hogy pályázatot írnak ki a helyi, autóbusszal végzett személyszállítási feladatokra.

Kapcsolódó cikkek

Valódi értéket teremtenek

Valódi értéket teremtenek

2024. 04. 24. | Etzl Edgár

– A múzeumnegyedben színvonalas keretek között mutathatjuk be Sopron gazdag történelmét és kultúráját – mondta az építőipari nívódíj emléktáblájának l...