Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Aktualitások 
a koronavírusról

| Munkatársunktól | Városi hírek

Várhatóan már ezen a héten elindul egy internetes és levélben történő regisztrációs lehetőség, hogy aki kér majd koronavírus elleni oltást, az már most feliratkozhasson – közölte Orbán Viktor miniszterelnök.

Oltási előjegyzés 

Az oltási terveket már kidolgozták, 13 ezer helyszínt jelöltek ki a tömeges oltásra. A tervek szerint az első körben érkező vakcinákhoz a védekezésben résztvevők és a leginkább sérülékeny csoportokhoz tartozók jutnak majd hozzá.

Tömeges tesztelés

Az egészségügyi, szociális ágazat mellett az óvodai, iskolai dolgozók tesztelése is megkezdődött. A második kör ezen a héten indult. Müller Cecília országos tiszti főorvos elmondta: a szociális, illetve az egészségügyi intézményekben dolgozók a foglalkozás-egészségügyi orvos segítségével végeztethetik el az antigén alapú gyorsteszthez szükséges mintavételt, az oktatási intézményekben pedig ehhez a feladathoz tesztelőcsapatokat biztosítottak.

Pintér Sándor a főigazgató

A veszélyhelyzet idején Pintér Sándor belügyminiszter irányítja az Országos Kórházi Főigazgatóságot. A főigazgatóság feladata az egészségügyi ellátórendszer működésének figyelemmel kísérése, a felülvizsgálatát érintő stratégiai kormányzati döntések megalapozása.

Marad a határellenőrzés

Egészen 2021. február 1-ig fenntartja az ellenőrzést a schengeni belső határokon a magyar kormány, a rendelet hatályának újabb hosszabbítása november 25-én este jelent meg a Magyar Közlönyben. Ez azt jelenti, hogy legalább eddig zárva tartanak a kisebb határátkelők, és a beutazási szabályok is a mostani szigorú szinten maradnak.


Kapcsolódó cikkek