Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Advent fényei

Sokan gyönyörködnek a karácsonyfában is

Advent fényei

| Munkatársunktól | Városi hírek

Meggyújtották az első gyertyát Sopron adventi koszorúján vasárnap este a Várkerületen, de a Jereván-lakótelepen és Balfon is lángra lobbant az ünnepi fény.

Pénteken este felkapcsolták az ünnepi fényeket, így igazi karácsonyi hangulat lengi be a belvárost. A város karácsonyfáját sokan megcsodálták a hétvégén, ahogy a betlehemet és a fényhintót is. Idén a múzeumnegyed kialakítása miatt a Várkerületen, a Mária-szobornál kapott helyett a város adventi koszorúja is. Az első gyertyát vasárnap este – a járványhelyzet miatt – szűk körben gyújtotta meg Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője és Szabó Bertalan soproni domonkos házfőnök.  

– Az idei advent más, mint a többi, hiszen nem lesz zene és forgatag, de próbáljuk meg ebben is meglátni a jót és az elcsendesedés lehetőségét – hangsúlyozta a képviselő. A gyertyagyújtáson több önkormányzati képviselő is megjelent.

A Jereván-lakótelepen is meggyújtották az első gyertyát az adventi koszorún. A településrészi önkormányzat tagjai: Tóth Éva, Csiszár Szabolcs és Magas Ádám fontosnak tartották, hogy idén se maradjon el a gyertyagyújtás, jelezve, hogy a közösség összetartozása a legnehezebb időkben is fontos érték. Strummerné Nagy Ágnes református és Pelikán András evangélikus lelkész áldást mondott a lakótelep minden lakójára, a közösségre, az előttünk álló ünnepre.

A Balfi József Attila Művelődési Ház is teljes pompájában ragyog, itt is meggyújtották vasárnap az adventi koszorú első gyertyáját. 

Kapcsolódó cikkek

Kutyák pórázon?!

Kutyák pórázon?!

2024. 04. 17.

Több kérdés is érkezett olvasóinktól a városi kutyasétáltatással kapcsolatban – ezeknek jártunk utána.