Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
A szív ünnepe
A városi adventi koszorú negyedik gyertyáját Bolyky Emília gyújtotta meg édesapja segítségével. Fotó: Filep István

Advent a csodavárás időszaka, halljuk meg a lépteket!

A szív ünnepe

| Városi hírek

Ég mind a négy gyertya az adventi koszorúkon. Az utolsó láng a szeretetet jelképezi, és egyértelműen mutatja: hamarosan itt a karácsony.

Meggyújtották a negyedik gyertyát is a város adventi koszorúján. Vasárnap este több tucatnyian gyűltek össze a Várkerületen a város karácsonyfája és az adventi koszorú mellett. A rendezvényen elsőként dr. Farkas Ciprián szólt a megjelentekhez. A polgármester összefoglalta az idei év történéseit, felsorolta a 2021-ben megvalósult fejlesztéseket: az M85-ös továbbépítését, az új uszoda, valamint a parkolóház átadását, illetve a népszavazás centenáriumán tartott rendezvénysorozat jelentőségéről is beszélt. – Száz éve csoda történt Sopronban, mi adtunk erőt, reményt, hitet a világháború és Trianon után az egész országnak – hangsúlyozta dr. Farkas Ciprián. – Advent ismét a csodavárás időszaka, halljuk meg a felénk tartó lépteket!

A rendezvényen Vladár Gábor református lelkipásztor, dr. Tóth Károly evangélikus igazgató lelkész, valamint Szabó Bertalan OP., a domonkos rend házfőnöke szólt karácsony üzenetéről.

Az adventi koszorú negyedik gyertyáját Bolyky Emília gyújtotta meg, a programon közreműködött Sopron Város Fúvószenekara.

A Jereván-lakótelepen, a szolgáltatóháznál is meghitt ünnepséget tartottak. Itt a településrészi önkormányzat képviselői: Csiszár Szabolcs alpolgármester, Tóth Éva, a részönkormányzat elnöke és Magas Ádám gyújtotta meg a gyertyákat. A rendezvényen a Jereván–Lővéri Nyugdíjas Klub adott műsort. 

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

Kutyák pórázon?!

Kutyák pórázon?!

2024. 04. 17.

Több kérdés is érkezett olvasóinktól a városi kutyasétáltatással kapcsolatban – ezeknek jártunk utána.