Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
A soproniakért dolgozik
Szittner Lajos aktív sportember, edzéseket vezet az Eötvös-gimnáziumban. Fotó: Filep István

A díjazottakat tavaly decemberben köszöntötték a városházán

A soproniakért dolgozik

| Munkatársunktól | Városi hírek

Hagyományosan a hűség napi ünnepségsorozathoz kapcsolódóan adják át Sopron legrangosabb elismeréseit. A Sopron Sportjáért díjat Szittner Lajos érdemelte ki.

Szittner Lajos Sopronban érettségizett, majd felsőfokú tanulmányai után pályája első 10 évében Lövőn tanított, ahol felnőtt és diák-kézilabdacsapatai szép sikereket értek el. Ezt követően Sopronban kezdett tanítani, emellett az SVSE utánpótlásedzője lett. Több sportágat is meghonosított Sopronban, többek között a floorballt és a szektorlabdát. A gyerektorna, fiú- és lánykosárlabda mellett rendszeresen tartott sportbemutatókat, szervezett versenyeket. Legszebb eredményeit a leánykosárlabda terén érte el. Csapatai rendszeresen kerültek az országos döntőkbe. Leány-kosárlabdacsapata az országos diákolimpián első helyezést ért el. Hosszú anyaggyűjtés után SVSE-nél sporttörténeti kiállítást szervezett. Rádiós sportújságíróként is dolgozott. Jelenleg is aktív sportember, rendszeresen vezet edzéseket az Eötvös-gimnáziumban.


Tekintse meg kvízünket!

Kapcsolódó cikkek

A helyi értékek őrei

A helyi értékek őrei

2024. 05. 01. | Köves Andrea

A 155 éves múlttal rendelkező Soproni Városszépítő Egyesület megtartotta a napokban éves közgyűlését, ennek apropójából beszélgettünk Józan Tiborral,...