Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

A soproniak büszkék a VOLT Fesztiválra
Fotó: Griechisch Tamás

A soproniak büszkék a VOLT Fesztiválra

| sopronmedia.hu | Városi hírek

Farkas Ciprián önkormányzati képviselő, tanácsnok és Dömötör Csaba a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára tartott sajtótájékoztatót Sopronban.

A Nemzeti Kulturális Alap 750 millió, míg a Magyar Turisztikai Ügynökség 1,3 milliárd forinttal támogat rendezvényeket az ország számos pontján – mondta el Dömötör Csaba szerdán Sopronban. Az államtitkár hozzátette: a támogatott fesztiválok között szerepel könnyűzenei, kortárs művészeti fesztivál, színházi találkozó, jövőfesztivál és gasztronómiával foglalkozó fesztivál is. Ebből látszik, hogy a magyar fesztiváltérkép nagyon színes képet mutat, minden korosztály megtalálhatja az ízlésének és igényének megfelelő programot.

Dömötör Csaba az eseményen kiemelte: a fesztiválokon 2012 óta 18 százalékos áfakulcs van érvényben. A kormány így közvetlenül is támogatja ezeket a rendezvényeket. Fontos körülmény, hogy a hazai fesztiválok nem koncentrálódnak a fővárosra, és ez lehetőséget ad arra, hogy a külföldi közönség megismerje Magyarország különböző térségeit és kulturális árnyalatait. Ez azért is lényeges, mert ezek a rendezvények hozzájárulnak Magyarország kulturális erősödéséhez.  

A sajtótájékoztatón dr. Farkas Ciprián kiemelte: a soproniak büszkék a VOLT Fesztiválra, és arra, hogy a Leghűségesebb Város minden évben négy napra a magyar és külföldi könnyűzene fővárosa. A városi tanácsnok hozzátette: a VOLT és Sopron neve egybeforrt, és 150 ezer nem tévedhet, ha fesztiválról van szó. Sopron önkormányzata komoly erőforrásokat fordít minden évben arra, hogy a VOLT helyszíne évről évre egyre megfelelőbb, méltóbb és otthonosabb legyen. 


Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

Sopron nem felejt

Sopron nem felejt

2018. 12. 19. | Horváth Ferenc

Sopron polgárai a hagyományoknak megfelelően méltó módon emlékeztek az 1921-es népszavazásra. A hűség napján adták át a városi elismeréseket. Az idén dr. Árvay Györgyné vehette át a díszpolgári címet.

Szilveszter a nagyvilágban

Szilveszter a nagyvilágban

2018. 12. 19. | P. Horváth László

A földkerekség minden táján elbúcsúznak az óévtől, ám az már mindenhol eltérő, hogy miként teszik ezt. A világutazó soproni Kiss Róbert Richárdnak olyan szerencséje volt, hogy a világ számos országában szilveszterezhetett.