Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Visszatértek a nőies csizmák
Az előző évekhez képest bővült a színpaletta: a fekete és barna mellett már fellelhetőek sötétkék, bézs, piros, zöld vagy lila bakancsok és bokacsizmák is. Fotó: Filep István

Női sarok – stílus, divat, praktikák

Visszatértek a nőies csizmák

| Madarász Réka | Sztárok

A pandémia óta megszokhattuk, hogy a hölgyek a kényelmet részesítik előnyben cipővásárláskor. Ez továbbra sem változott, ám az idei téli szezonban már egy kis sarok is került a lábbelikre.

Folytatják hódító körútjukat a bakancsok, melyek – úgy tűnik – most már a cipősszekrény állandó tartozékai maradnak, hiszen a praktikusságuk mellett sokoldalúan (nadrággal és szoknyával is) kombinálhatóak.

– Az előző évekhez képest bővült a színpaletta: a fekete és barna mellett már fellelhetőek sötétkék, bézs, piros, zöld vagy lila bakancsok is – tudtuk meg Kámán Veronikától, az egyik belvárosi cipő- és táskaüzlet tulajdonosától. – A hölgyek a klasszikus fazonokat részesítik előnyben. Továbbra sem vesztettek népszerűségükből a bokacipők, melyek közül a rogyasztott fazonok azok számára is megoldást jelenthetnek, akiknek vékonyabb a bokájuk.

Egyre több hölgy visel télen is szívesen szoknyát, hiszen ma már kaphatóak szinte minden színben termo- és bundás harisnyák. Ezek tökéletesek magasszárú cipőkkel is, a csizmák azonban utánozhatatlan eleganciát tudnak kölcsönözni viselőjüknek.

– A hosszúszárú csizmáknál szintén a letisztult fazonokat részesítik előnyben a vásárlóink – tette hozzá Supper Anikó, az üzlet másik tulajdonosa. – A hölgyek inkább beruháznak egy minőségi darabba, de fontos számukra, hogy az természetes bőrből készüljön, és lehetőleg mindennel hordható legyen. A legkelendőbbek a feketék és a konyakbarnák.

Sok hölgy küzd azzal a problémával, hogy az átlagosnál szélesebb vagy keskenyebb a vádlija, így vagy nem tudja felhúzni a csizma cipzárját, vagy lötyög a lábán a széles szár. Ismerjük be, egyik sem mutat jól. Nekik találták ki az elasztikus szárral vagy szárbetéttel ellátott darabokat, amelyek szépen ráfeszülnek szinte bármilyen vádlira.

Tekintse meg kvízünket!

Kapcsolódó cikkek