Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Visszatértek a nőies csizmák
Az előző évekhez képest bővült a színpaletta: a fekete és barna mellett már fellelhetőek sötétkék, bézs, piros, zöld vagy lila bakancsok és bokacsizmák is. Fotó: Filep István

Női sarok – stílus, divat, praktikák

Visszatértek a nőies csizmák

| Madarász Réka | Sztárok

A pandémia óta megszokhattuk, hogy a hölgyek a kényelmet részesítik előnyben cipővásárláskor. Ez továbbra sem változott, ám az idei téli szezonban már egy kis sarok is került a lábbelikre.

Folytatják hódító körútjukat a bakancsok, melyek – úgy tűnik – most már a cipősszekrény állandó tartozékai maradnak, hiszen a praktikusságuk mellett sokoldalúan (nadrággal és szoknyával is) kombinálhatóak.

– Az előző évekhez képest bővült a színpaletta: a fekete és barna mellett már fellelhetőek sötétkék, bézs, piros, zöld vagy lila bakancsok is – tudtuk meg Kámán Veronikától, az egyik belvárosi cipő- és táskaüzlet tulajdonosától. – A hölgyek a klasszikus fazonokat részesítik előnyben. Továbbra sem vesztettek népszerűségükből a bokacipők, melyek közül a rogyasztott fazonok azok számára is megoldást jelenthetnek, akiknek vékonyabb a bokájuk.

Egyre több hölgy visel télen is szívesen szoknyát, hiszen ma már kaphatóak szinte minden színben termo- és bundás harisnyák. Ezek tökéletesek magasszárú cipőkkel is, a csizmák azonban utánozhatatlan eleganciát tudnak kölcsönözni viselőjüknek.

– A hosszúszárú csizmáknál szintén a letisztult fazonokat részesítik előnyben a vásárlóink – tette hozzá Supper Anikó, az üzlet másik tulajdonosa. – A hölgyek inkább beruháznak egy minőségi darabba, de fontos számukra, hogy az természetes bőrből készüljön, és lehetőleg mindennel hordható legyen. A legkelendőbbek a feketék és a konyakbarnák.

Sok hölgy küzd azzal a problémával, hogy az átlagosnál szélesebb vagy keskenyebb a vádlija, így vagy nem tudja felhúzni a csizma cipzárját, vagy lötyög a lábán a széles szár. Ismerjük be, egyik sem mutat jól. Nekik találták ki az elasztikus szárral vagy szárbetéttel ellátott darabokat, amelyek szépen ráfeszülnek szinte bármilyen vádlira.

Tekintse meg kvízünket!

Kapcsolódó cikkek

SopronFest DJ Jokóval

SopronFest DJ Jokóval

2024. 05. 15. | Kóczán Bálint

Természetesen a SopronFest idén sem telhet el DJ Jokó bulija nélkül, aki a korábbi VOLT Fesztiválokon is emlékezetes esteket varázsolt a közönségnek....