Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Újabb kozmetikai szeszélyek

| Madarász Réka | Sztárok

Ha már a mindennapi bőrápolási rutin szinte a vérünkké vált, jöhetnek a kozmetikai hóbortok, amelyeket – bármilyen meglepő – nemcsak a nők, hanem egyre több férfi is igénybe vesz.

A legújabb őrületek egyike a szemöldöklaminálás és a szempillalifting, melyeknek segítségével a szakember kusza szemöldökünket zabolázza meg, illetve egyenesen meredező pilláinknak varázsol csodálatos ívet. Mindkét eljárás a dauerhez hasonló elven működik, és négy–hat hétre szól.

– A szempillaliftinget azzal kezdjük, hogy egy szilikonpadra speciális ragasztóval felragasztjuk a pillákat, formázó vegyületet teszünk rá, majd ápoljuk, fixáljuk és festjük – avatott be a részletekbe Mesterházy Márta kozmetikus mester. – A művelet megemeli a pillákat, melyek utána olyan hatást keltenek, mintha ki lennének spirálozva.

A másik nagy sláger, a szemöldöklaminálás a rakoncátlan szálak kifésülésével kezdődik. Ezután a kozmetikus speciális ragasztóval irányba állítja azokat, majd jöhet a formázó vegyület, a fixálás és a festés. Utóbbi történhet az újra reneszánszát élő, természetes hennafestékkel is. A szakember a festés előtt beméri, majd előrajzolja a formát, így a laminálás azoknak is ajánlott, akik még nem szánták rá magukat a tetoválásra. Igaz, hogy nem annyira tartós, de – nem mellesleg – nem is fájdalmas.

– Szintén új találmány a hyaluron pen – folytatta Márti. – Az orvosi tisztaságú hyaluronsavat nem tűvel, hanem nyomással, egy speciális toll segítségével visszük be a bőr alá. Remek megoldás mélyebb ráncok eltüntetésére vagy ajakfeltöltésre. Hatása fél évtől tíz hónapig tart.

Ha mindez még nem volt elég meghökkentő, a BB Glow biztosan az lesz! Tűs mezoterápiával bőrfiatalító hatóanyagot tartalmazó BB krémet juttatnak a bőr alá, ami egyenletessé teszi a bőrszínt. Remek megoldás a bőrszín halványítására, pigment- és májfoltok, rosacea eltüntetésére. Az eljárás annyira új, hogy hosszú távú hatásait még nem is ismerik…


Kapcsolódó cikkek

Muzsika határokon túl

Muzsika határokon túl

2024. 04. 17. | Kóczán Bálint

Újabb mérföldkőhöz érkezett karrierjében Kónyai Tibor. A soproni zeneszerző–zongorista saját formációjával egyre gyakrabban lép fel külföldön, de több...