Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Új Lopott Idő nagylemez
Tujmer Gábor (dob), Szokodi Zoltán (ének), Egyházi Krisztián (gitár), Fördős István (basszusgitár).

Új Lopott Idő nagylemez

| Kóczán Bálint | Sztárok

A Zuhanás után ismét új dallal jelentkezett a Lopott Idő. A Kitárt karokkal című dal bizakodó előretekintés a jövőbe, a klipet több helyszínen forgatták. A soproni formáció nagylemezén is dolgozik – erről is beszélgettünk Egyházi Krisszel, az együttes egyik alapítójával.

– Érzelmes, különleges dallal és klippel jelentkeztetek. Mit kell tudni az új számról?

– A Kitárt karokkal című dal gyakorlatilag visszatekintés a régmúltba, a gyerekkorba, illetve az eddigi életünkre. Ezzel egyidejűleg bizakodó előretekintés a jövőbe. A dal szövege sejtelmes és sokrétegű. Remélhetőleg mindenki megtalálja a neki tetsző értelmezést.

– A klip több helyszínen készült…

– Gyakorlatilag három helyen forgattunk. Egy fotóstúdióban, Sopron utcáin, valamint az Elit moziban. Ezúton is köszönet a Kultik moziláncnak és Major Péternek a helyszínért és a lehetőségért. A klipet Mészáros Márk (EMEM Video) készítette.

– Dolgoztok-e további új dalokon?

– Igen, a két elkészült nótán és klipen kívül további nyolc dalon dolgozunk. Ezek közel kész állapotban vannak, gyakorlatilag minden sávot felvettünk, egyedül a keverés és a mastering van hátra, talán télre elkészül az album.

– A pandémiából hogyan sikerül kijönni?

– A pandémia bizonyos értelemben rosszul érintett minket. A zenekar 2019 elején kezdett komolyan dolgozni a dalokon, és 2020-ra hoztunk létre egy koncertnyi anyagot. Ezután lett volna lehetőségünk a bemutatkozásra. A koncertet le is szerveztük, de sajnos a járvány kétszer is – 2020-ban és 2021-ben – meghiúsította a bemutatkozásunkat. Másrészről viszont lehetőségünk volt több próbára és stúdiómunkára. Kapkodás nélkül volt időnk a dalok felvételeire, a nem tetsző dolgok újragondolására és újrafelvételére, valamint a klipek elkészítésére.

– Mit képviseltek a Lopott Idővel, mi a cél?

– Alapvetően az élőzenét, a hangszeres rockzenét képviseljük. Mindent rendes hangszerekkel vettünk fel, és ez az eljövendő koncerteken sem lesz másképp. Csakis élőben játszunk. Tipikusan jól megszólaló és fülbemászó zenét szeretnénk készíteni, amivel a saját életünket, élményeinket mondjuk el.

– Hogyan alakul az ősz?

– Dolgozunk tovább a dalokon, és rendszeresen próbálunk. Reménykedünk abban, hogy ősszel talán bemutatkozhatunk valamilyen komolyabb városi rendezvényen. Viszont nem gondoljuk túl a dolgokat. Az első most a dalok véglegesítése és jövő év elejéig egy teljes albumnyi hangzóanyag elkészítése.

Kapcsolódó cikkek

Muzsika határokon túl

Muzsika határokon túl

2024. 04. 17. | Kóczán Bálint

Újabb mérföldkőhöz érkezett karrierjében Kónyai Tibor. A soproni zeneszerző–zongorista saját formációjával egyre gyakrabban lép fel külföldön, de több...