Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Sövegjártó Áron újra Sopronban

| Kóczán Bálint | Sztárok

Sövegjártó Áron ismét szülővárosában játszik, ugyanis november 23-án 19 órától egy nagyszabású operettgálán lép fel a GYIK Rendezvényházban. A színművésszel ennek kapcsán beszélgettünk.

– Milyen érzésekkel érkezel Sopronba? 

– Mindig jó érzésekkel jövök, itt születtem, ide kötnek a diákévek, itt élnek a szüleim, a testvérem és családja, itt játszottam közel 10 évig a színházban, és imádom magát a várost is.

– Milyen gyakran jutsz haza?

– Kevesebbszer, mint szeretnék, de igyekszem azért negyedévente, félévente mindenképp eljönni.

– Mi lesz műsoron a GYIK-ban?

– November 23-án egy operettesttel érkezünk Sopronba nagyon kedves énekes kollegáimmal együtt. A legnépszerűbb operettrészleteket hallhatják, láthatják a nézők a Marica grófnőtől kezdve, a Bob hercegen és a Csárdáskirálynőn, a Víg özvegyen át, egészen a Mosoly országáig. Tizennyolc különböző operettből énekelünk több mint 30 dalt, két felvonásban, régi és új kedvencekkel, akik mindannyian szorosan kötődnek Sopronhoz. Az est folyamán találkozhatnak Kurkó Józseffel, Bódi Barbarával, Kovács Etelével, Denk Viktóriával, Jancsó Dórával, Balog Tímeával és természetesen velem is.

– Hogy telik az életed, és mit takar az NMSM projekt?

– Köszönöm, jól vagyok. Sokat játszom már régóta futó és új darabokat is, ezen kívül pedig három színészkollegámmal (Kurkó József, Pásztor Máté, Bácsatyai Gergely) megalapítottuk egy évvel ezelőtt az NMSM – a Négy Muskétás Sportolni Megy egyesületet, ami nagy népszerűségnek örvend. Először csak a magunk szórakoztatására jöttünk össze havonta egyszer és sportoltunk együtt. Kvázi viccnek indult az egész, de aztán hamar kiderült, hogy ez sokaknak tetszik, és mostanra már ott tartunk, hogy válogatni kell a meghívások között. Legutóbb épp Növényi Norbival és Bárdosi Sanyival birkóztunk egy jót.

Kapcsolódó cikkek

Muzsika határokon túl

Muzsika határokon túl

2024. 04. 17. | Kóczán Bálint

Újabb mérföldkőhöz érkezett karrierjében Kónyai Tibor. A soproni zeneszerző–zongorista saját formációjával egyre gyakrabban lép fel külföldön, de több...