Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Soproni film  a nemzetközi versenyen

Soproni film a nemzetközi versenyen

| Munkatársunktól | Sztárok

Második alkalommal indul a soproni Moowle csapata a My RODE Reel nemzetközi rövid­film­ver­senyen, ahova idén a Hova tartasz? (Quo vadis?) című munkájukat nevezték. Az internetes oldalon olvasóink szeptember 5-ig szavazhatnak az alkotásra.

A Hova tartasz?  (Quo vadis?) című rövidfilmet egy ausztrál hangtechnikai cég, a My RODE Reel nevezetű nemzetközi rövidfilmversenyére készítette a soproni Moowle csapata, az erős mezőnybe világszerte több mint 1600 – köztük másik 6 magyar – filmet neveztek. – A tavalyi évből kiindulva van esélyünk jó helyen zárni, de természetesen mindannyian az egyik kategória fődíjának örülnénk, a legjobban közülük is a People’s Choice nevű díjnak – mesélte Heim Vilmos, a film egyik alkotója.

– A Moowle-t tulajdonképpen Szabó Gergővel ketten alkotjuk, a többi stábtag az épp aktuális filmben szokott segíteni nekünk. Moowle névre kereszteltük el YouTube csatornánkat is, ide az aktuális munkáinkból töltünk fel ízelítőt, vagy a My RODE Reel verseny esetén a filmeket is.
A rövidfilm történetének egy már sokszor feldolgozott témát, magát az életutat választották az alkotók, de igyekeztek azt saját elképzeléseik alapján, szimbolikusan megfilmesíteni.

– A forgatások alatt elkészült már a következő filmtervünk, amit hosszabbra tervezünk az elődjeinél –  tette hozzá Heim Vilmos. –  Aztán idővel a legnagyobb cél majd egy nagyjátékfilm megrendezése lesz, miután kellő tapasztalatot gyűjtöttünk a rövidebb munkáinkból.

A soproni filmre szeptember 5-ig lehet szavazni a következő elérhetőségen >>

Kapcsolódó cikkek

Muzsika határokon túl

Muzsika határokon túl

2024. 04. 17. | Kóczán Bálint

Újabb mérföldkőhöz érkezett karrierjében Kónyai Tibor. A soproni zeneszerző–zongorista saját formációjával egyre gyakrabban lép fel külföldön, de több...