Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
R.Class: 5 éves jubileum

R.Class: 5 éves jubileum

| Kóczán Bálint | Sztárok

Fennállásának ötéves évfordulóját ünnepli a R.Class. A soproni formáció október 21-én nagyszabású bulira várja a közönséget a Búgócsigában.

– Mint általában, ez az öt év is gyorsan eltelt, bár ha végiggondoljuk, sok minden történt velünk – kezdték az R.Class tagjai, amikor az ötéves jubileumról faggattuk őket. 

Megtudtuk, az eredeti felállásukhoz képest voltak személyi változások, hiszen a kezdeti „kemény maghoz” (Lőrincz József – dob, Hargitai Péter – bil­­­­lentyűs hangszerek/ ének, Czupy Antal gitár/ ének) Szántó Tamás csatlakozott három éve, Jancsó Miklóst váltva basszus poszton. Újvári Timi helyett pedig Király-Horváth Gabica lett az énekesnő.

– Mivel a tagok túlnyomó ré­­sze más formációkban is érdekelt, a napi munka mellett sok­­szor nehéz összehangolni a pró­­bák, fellépések időpontját. Maximalisták vagyunk, ezért ez néha elégedetlenséget kelt bennünk. Viszont ha nem is mindig a kívánt ütemben zajlik a munka, igyekszünk a saját és a kö­­zönség igényeinek megfelelni – mesélték a helyi zenészek.

A R.Class tagjai korábban tánczenét játszó zenekarban ténykedtek, így a stílust tekintve ebben gondolkodtak kezdetben, de a „megszokott” daloktól eltérően kevésbé „agyonjátszott” műsort alakítottak ki. – Aztán gyorsan változott a terv… Még az első fellépésünk előtt úgy döntöttünk, hogy koncertzenekar leszünk. A re­­pertoár a tagcserékkel együtt változott, jelenleg elsősorban Gabira épülő funky-s, blues-os, diszkós számokat adunk elő – egészítették ki a muzsikusok.

A soproni csapat egyébként rendszeresen kap meghívást a vá­­rosi rendezvényekre, de számos más helyen is fellépett már. A R.Class október 21-én nagyszabású koncertet ad a Bú­­gó­csiga Akusztik Gardenben. – Az ötödik szülinapi koncertünkön meghívott „vendég fellépő” barátaink mellett a Péntek Délután nevű tehetséges, fiatal banda lesz az előzenekar. Mivel a jelenlegi felállásunkkal még nincsen hang- és képanyagunk, a közeljövőben ezt a hiányt szeretnénk pótolni. Így a repertoár bővítése mellett erre helyezzük a fő hangsúlyt – zárták. 

Kapcsolódó cikkek

Muzsika határokon túl

Muzsika határokon túl

2024. 04. 17. | Kóczán Bálint

Újabb mérföldkőhöz érkezett karrierjében Kónyai Tibor. A soproni zeneszerző–zongorista saját formációjával egyre gyakrabban lép fel külföldön, de több...