Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Minimalista körömdivat

Minimalista körömdivat

| Madarász Réka | Sztárok

Aki ebben a szezonban trendi körmöket szeretne, a maximális természetességet tartja szem előtt. A hosszú, feltűnő karmok ideje lejárt, idén a rövid, egyszínű körmöké a főszerep.

A 2017/18-ban divatos körmök az ujjpárnák szintjéig, esetleg 2–3 milliméterrel azon túl érnek, a formájuk pedig ovális mandula. Ami a színeket illeti, a lágy pasztellel soha nem nyúlhatunk mellé, és a francia manikűr is örök klasszikus. Az őszi hangulatnak leginkább a kávés, barnás árnyalatok felelnek meg, de ne csüggedjen az sem, aki az élénkebb színeket kedveli, ugyanis a piros – a ferraritól az érett cseresznyéig, a bordóig – valószínűleg szintén soha nem megy ki a divatból. Drámai hatást kelthetünk egy-egy sötét színnel, a bátrabbak a feketét vagy a szürke különböző árnyalatait (akár mind az ötvenet) is kipróbálhatják. A tél közeledtével előtérbe kerül a jeges, acélos kék, illetve a sötétkék.


– Rendkívül népszerű a többszínű manikűr – variálhatunk hasonló árnyalatokat, illetve teljesen különbözőeket is –, arra azonban fontos odafigyelnünk, hogy a színek harmonizáljanak egymással – tudtuk meg Toma Tünde műkörömépítőtől. – Számtalan technikát alkalmazhatunk a díszítéshez – a kézzel festett mintáktól egészen a körömnyomdákig. Sokaknak úgy dobjuk fel az egyszínű körmeit, hogy az egyik ujjra, többnyire a gyűrűsre csillogó metál színt vagy geometrikus mintát festünk.


Tükörfólia és pigmentporok használatával alkalmivá varázsolhatjuk a szép női kezeket. A fényes és a matt kombinációja izgalmas hatást kelt – akár kézen, akár adott körmön belül alkalmazzák.


– Míg régen vagy a két középső ujj, vagy a mutató és a középső ujj körmeit kérte szinte minden vendég a többitől eltérő mintával, ma már ez sem szentírás – a műkörmös szerint az ötletek száma végtelen. – Az ünnepek nem telhetnek el csillogó, havas, telet idéző motívumok nélkül. Ahhoz azonban, hogy a körmeink valóban jól mutassanak, nem szabad megfeledkeznünk a kéz- és körömápolásról sem: lefekvés előtt jó vastagon kenjük be a kezeinket valamilyen zsíros krémmel.

Kapcsolódó cikkek

Amerikába készülnek

Amerikába készülnek

2022. 09. 14. | Kóczán Bálint

A világ ismert tengerentúli koncerthelyszínein lép fel Varga Gábor. A soproni dzsesszzongorista célja, hogy a magyar improvizatív zongorázást a legsze...

Regeneráljuk bőrünket!

Regeneráljuk bőrünket!

2022. 09. 14. | Madarász Réka

A nyár a szabadság, a feltöltődés ideje, amikor sok időt töltünk a természetben, tele vagyunk energiával, és a kedvünk is jobb. A napsütés minden pozi...