Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Miért fontos a rendszeres pedikűr?
A rendszeres pedikűr egyik előnye, hogy a szakember időben észleli az esetleges lábproblémákat. Fotó: Filep István

Női sarok – stílus, divat, praktikák

Miért fontos a rendszeres pedikűr?

| Madarász Réka | Sztárok

A legtöbben fontosnak tartják, hogy nyáron rendszeresen felkeressék a pedikűrösüket, azonban ahogy a lábaik zárt cipőkbe kerülnek, hajlamosak megfeledkezni az ápolásukról is. A pedikűr azonban nem csak esztétikai kérdés…

A pedikűrösök gyakran számolnak be arról, hogy a nyár elmúltával a vendégeik nagy része köddé válik egészen a karácsonyi és a szilveszteri bulik időszakáig, ezek után pedig legközelebb az újabb strandszezonban látják csak őket.

– Mindannyian tudjuk, hogy a nyári időszakban a pedikűr elengedhetetlen. A nyitott papucsokban az ápolt/ ápolatlan láb azonnal szembetűnik. Arról azonban sokan elfelejtkeznek, hogy a lábápolás rendkívül fontos télen is – osztotta meg velünk tapasztalatait Katonáné Wild Mónika kéz- és lábápoló. – A pedikűr többet tesz, mint hogy a körmeink szépnek látszódjanak. Táplálja a lábakat, a bőrt, és segít megtartani annak rugalmasságát. Alapos lábápolás után biztosan megindul a vérkeringés a lábfejekben.

A szakemberek általában rövid lábmasszázzsal fejezik be a pedikűrt, ami – a keringésre gyakorolt jótékony hatása mellett – enyhíti a stresszt, a szorongás okozta panaszokat és a depressziót is. Természetesen mi magunk is kényeztethetjük a lábainkat otthon: a kívánt hatás érdekében először a lábfejet masszírozzuk át a lábujjaktól a boka felé haladva, ezután következzen csak a talpunk: fogjuk meg a lábunkat mind a két kezünkkel, majd a hüvelykujjainkkal a talpunk középső részén haladjunk végig a sarkunktól a lábujjakig. A körkörös mozdulatok a leghatékonyabbak. Nyomkodjuk végig a lábujjainkat is, a masszázs legvégén pedig simogassuk végig a lábfejünket.

– A rendszeres pedikűr előnye továbbá, hogy a szakember időben észleli az esetleges lábproblémákat, például a tyúkszemet vagy a gombás fertőzést – folytatta Katonáné Wild Mónika. – Ha az egészségügyi szakember a korai szakaszban kezeli őket, a rossz hatások elkerülhetők és minimálisra csökkenthetők. A lábaink a leginkább igénybe vett testrészeink, ne sajnáljuk az időt arra, hogy megadjuk nekik, amire szükségük van!

Tekintse meg kvízünket!

Kapcsolódó cikkek