Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Már a jövőt tervezi
Hoffer Péter reméli, hogy jövő tavasztól már újra indulhatnak a koncertek

Hoffer Péter 15 éve dolgozik Rúzsa Magdival

Már a jövőt tervezi

| Kóczán Bálint | Sztárok

Elismert dobos, saját iskolájában a jövő tehetségeivel foglalkozik – Hoffer Péter nevét jól ismerik a soproniak. A jelenről és a jövő terveiről is beszélgettünk a népszerű zenésszel.

– Lassan itt az év vége… Hogyan alakult számodra ez az esztendő?

– A koronavírus-járvány miatt nekünk, zenészeknek sajnos sok szabadidő jutott. Ezt a körülményekhez képest sikerült hasznosan töltenem, hiszen Rúzsa Magdi mellett más zenei munkáim is vannak, a Hoffersuli, a stúdió és a hangszerbolt is ad elég feladatot a hétköznapokban.

– Rúzsa Magdi az egyik legnépszerűbb és legsikeresebb magyar előadó évek óta, zenekarának 15 éve állandó dobosa vagy. Mi újság ezen a fronton?

– Szerencsére február végén még sikerült megrendezni a dupla Budapest Aréna koncertet. Nagyon szerette a közönség, felejthetetlen élményekkel gazdagodott az egész csapat. Azóta viszont sajnos mindössze nyolc koncertünk volt, köztük a Raktárkoncert is. Ez egyfajta mentőöv a művészeknek.

– A dobiskola milyen évet zár?

– Szerencsére a fiatalok folyamatosan jelentkeznek a suliba, ez mindenképpen biztató a jövőre nézve. Az ő zenélés utáni vágyukat a kialakult helyzet nem törte meg. A megfelelő óvintézkedések betartása mellett az iskola üzemel.

– Összességében a pandémia mennyire befolyásolta a pályádat, mit remélsz a következő időszaktól?

– Nem gondolom, hogy tudja befolyásolni, mivel reményeim szerint jövő év tavaszától már újra indulhatnak a koncertek. Ez egy átmeneti időszak, amely sokaknak nehéz.

– Milyen egyéb tervek, projektek motoszkálnak a fejedben?

– Terveink szerint jövőre ismét megrendezhetjük a Sopron Zenél, valamint a JamBerg fesztiválokat. Már készülünk ötletekkel, és reményeink szerint tavasztól a felkészülés is indulhat. Emellett tervben van egy sokszereplős zenei anyag megjelentetése. Mindannyian abban bízunk, hogy véget ér ez a pandémiás időszak, és minden visszatér a megszokott kerékvágásba.

Hoffer Péter és a dob

A soproni Hoffer Péter hazánk egyik meghatározó dobosa. Zenéhez kötődő kapcsolata már gyerekkorában kialakult, négyévesen kapta első dobfelszerelését édesapjától. Számos formációban (Moby Dick, Hungarica) találkozhatunk a nevével, dolgozott együtt Demjén Ferenccel és Hobóval is.

Kapcsolódó cikkek

Muzsika határokon túl

Muzsika határokon túl

2024. 04. 17. | Kóczán Bálint

Újabb mérföldkőhöz érkezett karrierjében Kónyai Tibor. A soproni zeneszerző–zongorista saját formációjával egyre gyakrabban lép fel külföldön, de több...